Friday, March 27, 2015

Керамічні блоки

За даними операторів, порізованниє керамічні блоки в Україні займають близько 10% місткості ринку огороджувальних будматеріалів з кераміки. У сусідній Польщі цей показник перевищує 60%, на батьківщині ПКБ в Німеччині - 95%. Оператори українського ринку будматеріалів не поділяють цегла і ПКБ на різні ринки, тобто, керамблок утворює лише сегмент, оскільки за своїми показниками міцності (несучої здатності), хімічної стійкості та екологічності пустотний керамічна цегла і ПКБ майже рівні. З чотирьох постачальників на український ринок пустотного керамічного блоку три є виробниками рядного цегли. Ситуаційність споживання у обох матеріалів також співпадає повністю - обидва придатні до застосування, як в індивідуальному, так і багатоповерховому (висотному) житловому будівництві. І обидва ж матеріалу практично не затребувані для будівництва комерційних об'єктів. Винятком тут могли б стати готелі преміум-класу та лікувально-оздоровчі заклади, проте сьогодні в Україні дані сегменти реального попиту на ПКБ не проявляють.

Повертаючись до керамічних блоків, слід зазначити, що нове покоління будівельних матеріалів поєднує в собі нові технології і традиції цегельного будівництва, але ПКБ володіє вищими, ніж рядовий цегла показниками економічної ефективності. У порівнянні зі стандартним порожнистим цеглою, поризованих блок при тих же показниках екологічності має дві основні переваги - поризованного структуру і більший формат, що значно покращує теплотехнічні, ергономічні та економічні властивості даного продукту.

Для забезпечення температурного комфорту всередині будинку цегляні стіни тієї ж товщини, що і блокові, потребують додаткового утеплення (наприклад, мінеральною ватою). Враховуючи утеплення, необхідне для стін із традиційної цегли, ПКБ більш економічний, як по кошторисної вартості, так і експлуатаційних витрат на утримання об'єкта. Зокрема, квадратний метр стіни з блоків довжиною 44 см без утеплювача обходиться на 12% дешевше, ніж у півтора традиційних цегли (38 см) з 80-міліметровим шаром мінвати. При цьому втрати тепла (і витрати на опалення) менше на 15%. Завдяки пористості, пустотілості і меншому витраті розчину на кубометр кладки, стіни з поризованих керамічних блоків майже в два рази легше цегельних, що дозволяє знизити навантаження на грунт і зробити фундамент і більш легким і менш дорогим.

Економічний ефект від застосування більш легкого фундаменту залежить від багатьох факторів (в т.ч. від кількості застосовуваної техніки і технології укладання) і точні розрахунки в порівнянні «Цегла - Блок» тут не проводилися. У той же час достатньо підстав стверджувати, що на матеріалах для фундаменту замовник може заощадити не менше 25%, на земляних роботах - більше 10%. Детально економічна ефективність більш легковісного будівлі розраховується індивідуально, оскільки конструкція фундаменту дуже сильно залежить від геологічних показників грунтів.

Керамічний блок і тепловтрати.

Пустотіла і додатково поризована керамічний блок (ПКБ) є великоформатний огороджує (стіновий) матеріал або ж будівельний камінь. В залежності від формату один блок за розміром еквівалентний 5 - 14 умовною цеглин (250х120х65 мм). Завдяки більш великим розмірам блоків (наприклад, 380х248х238 мм) час зведення стін скорочується в кілька разів у порівнянні зі звичайним цеглою. Боковини блоків фасонні - мають пази і гребені, легко і міцно сочленяются між собою без розчину, а при укладанні в стіну помилки мулярів зводяться до мінімуму.

Сировина для виготовлення ПКБ - звичайна глина, практично та ж, що і для рядового цегли, та й технологія виготовлення включає ті ж три основних процеси: заміс, формування, випалення. У виробництві ПКБ відсутні хімічні (не натуральні) добавки.

У процесі замісу, перед формуванням блоку в глину додають деревну стружку. При випалюванні вироби деревина вигорає, утворюючи в структурі матеріалу безліч пір. Пориста структура і наявність пустот, утворених в процесі формування, забезпечують високі тепло- і звукоізоляційні властивості самому матеріалу та стін з нього.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv