Friday, March 13, 2015

Правильна організація систем водопроводу і каналізації

Наслідки неправильної організації систем водопроводу і каналізації не прийнято називати трагічними. Все-таки протікання і засмічення - це, врешті-решт, не коротке замикання. Однак періодичні потопи, іржава вода і неприємні запахи здатні отруїти життя навіть найстійкішому оптимісту. До того ж прорив водопровідної труби тягне за собою чималі фінансові збитки, адже ремонтні роботи влітають господарям в копієчку.

Особливо дістається власникам міських квартир, розташованих на верхніх поверхах. Їм доводиться не тільки робити заново ремонт квартири , а й відновлювати добрі відносини з сусідами. Адже, як попереджає російська приказка, вода дірочку знайде. І навіть скромна протечка (не кажучи вже про потоп) за лічені години досягає першого поверху і підвалу.

Тим часом при дотриманні експлуатаційних вимог якісно змонтовані системи водопостачання та каналізації функціонують безперебійно і не доставляють господарям великих клопотів. Аварійні ситуації зазвичай виникають через порушення діючих норм, прокладки трубопроводів на око, без урахування технічних характеристик труб, фітингів, запірно-розподільної арматури та інших компонентів системи. Легковірним господарям навіть в голову не приходить вимагати від горе-сантехніків проведення гідравлічних випробувань, які, до речі, є обов'язковими при монтажі водопроводу. А недобросовісним монтажникам і справи немає, що станеться в квартирі на наступний день після їх відходу.

Надійність інженерних систем багато в чому залежить від виду трубопровідної продукції. Звичайні сталеві труби збирають як на разьёмних (фланцевих, різьбових), так і на більш розповсюджених нероз'ємних (зварних) з'єднаннях. При зварюванні трубопроводу в зоні стику випалюється цинкове покриття, що захищає чорний метал від корозії. Поступово іржа руйнує сталь, і в трубопроводі утворюється витік води. Різьбові з'єднання теж мають свої мінуси, так як з часом починають пропускати воду. Від подібних недоліків позбавлені високоякісні труби з металопластику та зшитого поліетилену. Перші збираються в основному на прес-фітингах (сполучних елементах), другі - за допомогою латунних насувних гільз. При цьому забезпечується надійне і довговічне з'єднання. Правильно змонтований мідний трубопровід (його труби стикуються шляхом пайки) Танжу не підведе, але кольоровий метал багатьом не по кишені. Ще один варіант - труби з поліпропілену, який в основному використовують в малоповерховому будівництві. Монтаж трубопроводу заснований на зварювальної технології. Труби стикують за допомогою спеціального ручного або стаціонарного апарата для зварювання поліпропіленових грубий. При цьому отримують однорідне з'єднання. Проте якість стиків в чому залежить від вправності і сумлінності монтажників. Трохи не дотримали - і в трубопроводі з'явилося -слабке ланка ». Принагідно зауважимо, що зростаючим попитом користуються каналізаційні поліпропіленові труби. Ними, зокрема, замінюють старі чавунні стояки при капітальному ремонті квартир .

Зверніть увагу!

Якщо ви плануєте облаштування нової квартири або заміського будинку, а також капітальний ремонт старої житлоплощі, вам слід забезпечити гідравлічну безпеку системи водопостачання і каналізації. Для цього, насамперед, потрібно:

    Виробляти санітарно-технічні та монтажні роботи по проекту. До його складу повинні входити схеми трубопроводів, специфікації обладнання та інше. При комплектації інженерних систем слід використовувати якісні труби, запірну і розподільну арматуру, фітинги та інші елементи трубопроводу.
    Організувати систему водопостачання по колекторної схемою, яка передбачає паралельне підключення труб до "диспетчерського пункту" - колектору (його ще називають "гребённой") або водозабірних точок - до колекторної групи (при великій кількості точок). При цьому на окремих лініях які-небудь запірні пристрої не встановлюються. З боку стояка до "Гребінка" підключають редуктор, що захищає систему від гідравлічних ударів.
    Встановлювати унітази і біде поруч з каналізаційними стояками. Відвідні патрубки ("лежаки") слід монтувати з ухилом 1.5-4% у бік стояка. Якщо довжина "лежака" перевищує 3 м, то для активізації внутріканальной каналізації застосовують установки примусового видалення стоків. Це правило поширюється на умивальники та кухонні мийки. Причому в кухні використовують насосне обладнання, призначене для перекачування гарячих стічних вод.
    Неухильно дотримуватися інструкції виробників систем інсталяції, підвісної і стандартного сантехнічного обладнання, побутової техніки (пральних і посудомийних машин).

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv