Friday, March 27, 2015

Складання кошторису на будівництво будинку

Невід'ємною частиною будівництва будинку, котеджу, виконання ремонтних робіт є складання кошторису на будівництво. Кошторис є одним з найважливіших і основних документів при підписанні договору. На підставі кошторисів складаються практично всі інші додатки до Договору:

- Графік фінансування;

- Графік виконання робіт;

- Графік поставки матеріалів;

- Складаються акти виконаних робіт;

- Акти дефектів.

Тому варто звернути особливу увагу на даний документ перед його підписанням.

На сьогоднішній день, як правило, використовують кошториси, складені за допомогою спеціальних програмних комплексів:

- Складання кошторису на будівництво будинку в АВК-3, АВК-4, АВК-5;

- Складання кошторису на будівництво будинку за допомогою програми Excel;

Звичайному Забудовнику зовсім не просто розібратися в складених кошторисах на будівництво будинку в АВК, так як вони виглядають досить нагромаджено і містять багато різних позицій і коефіцієнтів см. приклад кошторису в АВК .

Для того щоб замовнику здійснити перевірку даних кошторисів необхідно часто звертатися до фахівців. Особливістю складених кошторисів є виведені нормо - витрати будівельних матеріалів та нарахування заробітної плати за допомогою застосування спеціальних коефіцієнтів і середньомісячної заробітної плати. Як правило, складені кошториси на будівництво будинку використовуються у великомасштабному будівництві, так як повинні враховувати багато факторів. У малоповерховому будівництві будинків і котеджів, а так само виконанні ремонтно-будівельних робіт в основному використовуються комерційні кошторису у форматі excel. Дані кошторису повинні містити рядок найменувань матеріалів і робіт, одиницю виміру, ціну за одиницю виміру, обсяг і загальну суму. Такий спрощений вид подачі дозволяє приватному замовнику досить просто і швидко розібратися з усіма необхідними етапами будівництва див. приклад кошторису в Excel .

Як правило, будівництво будинку або котеджу, розбивається на кілька етапів:

- Пристрій фундаментів;

- Пристрій стін і перекриттів;

- Монтаж покрівельної системи;

- Інженерні мережі (електрика, водопровід, каналізація, опалення);

- Зовнішня і внутрішня обробка.

Обсяги матеріалів і робіт визначаються на підставі проектного рішення або за фактичними обсягами (акти виконаних робіт). Особливу увагу слід приділяти обсягами робіт і матеріалів, так як заплановані обсяги не завжди можуть відповідати фактичним. Для цього необхідно при закінченні робіт завжди складати Акт виконаних робіт, який, в ідеальному випадку, повинен по мінімуму відрізнятися від початкового кошторису.

Чим ретельніше складено кошторис на будівництво будинку, чим точніше продумана технологія виконання робіт, тим меншими будуть відхилення від початкових. Для цього перед підписанням договору можна застосовувати або динамічні кошторису (з можливими відхиленнями), або статичні (без подальшого відхилення). Останні кошторису дають можливість замовнику чітко планувати свій бюджет, але вимагаю детального первісного прорахунку (можуть складатися при наявності повного пакету проектної документації стадії «РП» (робочий проект)).

Крім основних позицій в складених кошторисах на будівництво будинку (роботи та матеріали) можуть стояти такі як непередбачені витрати, загальновиробничі витрати, адміністративні витрати. Дані позиції існують в кошторисах будівельних компаній, так як над об'єктом працює велика кількість співробітників, що призводить до подорожчання договірної ціни, але, в свою чергу, дає якісну, кваліфіковану роботу і гарантії на вироблену роботу. Перед складанням кошторису на будівництво будинку або котеджу необхідно погоджувати виробника будівельних матеріалів, так як це може суттєво вплинути на загальну ціну і технологію, цей фактор необхідно враховувати забудовником при порівнянні кошторисів різних компаній.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv