Monday, March 23, 2015

10 міфів про пластикові вікна

Перші пластикові вікна з'явилися на українському ринку не так вже й давно. Однак міфів і легенд навколо популярних конструкцій виникло стільки, ніби їм сотні років. Сьогодні ми спростовуємо найпоширеніші домисли про це елементі інтер'єру.

Міф №1. Монтаж ПВХ вікна - це гори сміття і бруду

Правильніше було б сказати, що монтаж будь-якого вікна, як і всякі будівельні роботи, звичайно, залишає за собою сміття, але зовсім не в тих обсягах, які часто малюються в нашій свідомості. У будь-якому випадку підготуйтеся до установки: приберіть все з підвіконня, звільніть підхід до вікна, приготуйте мішки для сміття, накрийте меблі клейонкою - так ви уникнете осідання пилу. Прибирання і винесення сміття входять в обов'язки монтажників. Однак обов'язково обговоріть цей момент з фахівцями і пропишіть даний пункт у договорі.

Міф №2. Пластикові вікна не екологічні

Це, мабуть, найпоширеніша помилка. Багатьох насторожує "хімічне" назва матеріалу - полівінілхлорид (ПВХ) .Начнем з того, що екологічність і натуральність - не одне і те ж. Незважаючи на те, що ПВХ є продуктом складного хімічного синтезу, він завдяки своїм унікальним властивостям абсолютно безпечний для людини. А якщо ви озирнетеся навколо, то побачите, що за сферами застосування пластик сьогодні - один з найпопулярніших матеріалів. Згадайте, наприклад, з чого зроблений, наприклад, чайник на вашій кухні.

Міф №3. Дерев'яні вікна краще пластикових

Якщо судити по перевагах покупців у багатьох країнах світу, це зовсім не так. Для любителів цифр пропонуємо таку інформацію: в даний час на Заході близько 45% рам - пластикові, 28% - дерев'яні і 25% - алюмінієві.

Міф №4. Кращі вікна роблять в Європі

Дійсно, європейці мають великий досвід у виробництві ПВХ-профілю. Однак, враховуючи перспективність розвитку російського віконного ринку, багато найбільші світові розробники відкривають заводи у нас в країні, адаптуючи свої технології під місцевий клімат.

У кожному разі відзначимо, що визначальну роль грає не адреса виробництва профілю, а технології і якість сировинної суміші.

Міф №5. Шість камер краще, ніж три

Кількість камер - порожнин, розділених перегородками - в конструкції профілю впливає на теплозахисні властивості готового вікна. Дійсно, чим більше камер, тим вище цей показник. Однак для звичайних міських умов цілком підійдуть вікна з трикамерного профілю. За ступенем теплозахисту фахівці порівнюють їх зі стіною товщиною в дві цеглини.

Міф №6. ПВХ вікна не "дихають"

Багато хто вважає, що ПВХ-конструкції не «дихають», внаслідок чого на них з'являється конденсат. Очевидно, що за законами фізики запотівання вікна може спостерігатися на склі в будь рамі: дерев'яної, пластикової або алюмінієвої. Жоден матеріал сам по собі його не викликає.

Справа в тому, що найчастіше вентиляція будівель, побудованих в радянський час, трималася, в числі іншого, на нещільних стиках між вікнами і стіною. І в цьому сенсі вікна "дихали".

З установкою ж герметичних вікон "продування" приміщення через щілини і "нещільності" припиняється, і вся зайва волога конденсується на охолоджених поверхнях - стеклах. Уникнути цього просто: досить провітрювати приміщення 2 рази в день по 5 хвилин.

Міф №7. У всіх ПВХ вікон стандартні кольори

Звичайно, ні! Інше питання, що саме до білих виробів стандартних конструкцій звикло більшість споживачів. Тим часом, сьогодні фантазія практично нічим не обмежена. В даний час профіль можна ламінувати кольоровою плівкою.

Міф №8. Пластиковий профіль з часом жовтіє

І на цей раз давайте не будемо вірити чуткам, а розглянемо факти. Справа в тому, що властивості майбутнього виробу визначають добавки, використовувані в його виробництві. Якісні аддитиви забезпечують білосніжний колір вікна на весь термін його служби.

Якщо ж компанія економить на добавках, гарантії, що ваші вікна збережуть свій білосніжний колір, немає. Висновок простий: необхідно купувати віконні конструкції перевірених виробників ПВХ профілю.

Міф №9. Матовий профіль швидше брудниться

Однозначно стверджувати це про матовому профілі не можна. Але стежити за його чистотою необхідно. Втім, різниці в догляді за матовим і глянсовим профілем немає: для цих цілей ви можете використовувати звичайні мильні розчини. Не варто тільки застосовувати бензин, нітросоставов, розчинник або кислоти.

Міф №10. ПВХ вікна занадто дороги

Як і будь-які гарні вироби, ПВХ-вікна коштують не дуже дешево, але і не так дорого, як це було в 1990-і роки, коли вони тільки з'явилися на вітчизняному ринку. Крім того, порівнюючи вартість пластикових вікон з аналогічними за якістю дерев'яними, можна зробити висновок, що перші обійдуться значно дешевше других.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv