Saturday, March 21, 2015

Тепла підлога

Наближається зима, а це означає, що прийшов час утеплятися. На сьогоднішній день техніка зробила крок так далеко вперед, що просто не модно заклеювати вікна і запасатися валянками. Щоб не мерзнути у власному будинку і без побоювання ступати на, скажімо, холодний кахель у ванній або в кухні, і придуманий «тепла підлога». Широке поширення підлоги з підігрівом отримали в кінці вісімдесятих в Скандинавії. Сьогодні у Швеції застосовують цю технологію при будівництві більш ніж 80.Нового житла, а в країнах Північної Європи «тепла підлога» практично витіснив центральну систему опалення. «Теплі підлоги» бувають електричні та водяні.

Електрична тепла підлога призначений для обігріву житлових приміщень як з вбудованою системою опалення, так і без неї, тобто він цілком може замінити інші джерела обігріву. Така підлога ідеальний для установки в міських житлових приміщеннях. Безперечні плюси системи «тепла підлога»: вона споживає небагато електроенергії (не більш 3-4 електроламп потужністю в 100 Вт), зручна в монтажі і збірці і відносно недорого коштує (від $ 100).

Технологія «теплої підлоги» являє собою систему нагрівальних кабелів, які різними способами укладають під підлогове покриття, будь то лінолеум, паркет або плитка і підключають до джерела електроенергії. Крім того, у багатьох моделей є терморегулятор (невелика пластикова коробочка, що кріпиться до стіни), що дозволяє встановити необхідну температуру з точністю до полуградуса і міняти «погоду в домі» в залежності від обстановки за вікном. Режим можна встановити на добу і на тиждень (у другому випадку це дозволяє заощадити електроенергію).

Головне в установці «теплої підлоги» - дотримати рівномірність покрокової укладки: зигзагом, «равликом» або спіраллю. Ширина кроку розраховується за формулою: H = S / (L ? 100), де S - площа підлоги, відведена під підігрів, L - довжина кабелю нагрівання в метрах, а H - ширина «кроку» укладання. Для монтажу найкраще запросити фахівців - самому впоратися важко. Важлива умова: «тепла підлога» встановлюється тільки на ту частину площі, яка вільна від меблів і побутової техніки. Попередньо під покриття підлоги встановлюється теплоізоляція.

Водяний тепла підлога прекрасно підходить для обігріву великих приміщень, наприклад, заміських будинків, котеджів. Роль нагрівального елементу в системі виконують поміщені під поверхню підлоги труби, по яких циркулює гаряча вода. Не забувайте - в квартирах з центральним опаленням самовільне підключення до теплоцентралі або установка водяної підлоги категорично заборонені.

Обіцяний термін служби водяного «теплої підлоги» - 50 років, але при установці важливо дотримати всі необхідні для такого довгого і безперебійного функціонування умови і не поєднувати укладання статі з іншими оздоблювальними роботами (наприклад, укладанням гідро- і пароізоляції). Поліетиленові труби, застосовувані в системі водяного «теплої підлоги», виготовляють з матеріалу з високою механічною міцністю і щільністю. Вони стійкі до пошкоджень і впливів на кшталт заливки поверх бетону. Кріпиться підлогу до попередньо встановлених панелям з полістиролу - між «шишечками», або спеціальними скобами. Така підлога не "заспіває» в ночі, як продірявився батарея - шум практично відсутня.

Варто також відзначити, що у «теплої підлоги» - як електричного, так і водяного - є один важливий плюс, особливо актуальний в наших широтах: він прекрасно економить простір - обігрівальні системи надійно сховані в буквально сенсі в підпіллі.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv