Sunday, March 15, 2015

Штукатурка сьогодні

Оштукатурювання стін - обов'язковий вид робіт практично для будь-якого будівництва і якщо 30 років тому все виконувалося по одному і тому ж методу, то на сьогоднішній день є досить великий вибір матеріалів і дещо змінилися технології. Спробуємо розглянути це питання докладніше. На сьогодні маємо кілька матеріалів різних за характеристиками, а саме: вапняний розчин, цементно-піщаний розчин і гіпсові суміші.

Вапняний розчин - це фактично то- ж саме що і цементно-піщаний але з додаванням вапна в якості пластифікатора. Основна перевага цього розчину мінімальна собівартість, недоліків же набагато більше, найсуттєвіший це обмежений термін експлуатації 25-35лет. По проходженню цього терміну штукатурка виконана таким розчином починає обсипатися і відставати від підстави, в цьому переконався кожен власник житла побудованого понад 35 років тому. Ще один мінус це складність у використанні, вапно при прямому контакті сильно роз'їдає шкіру, відповідно бажаючих працювати з таким матеріалом не багато.

Цементно-піщаний розчин при використанні сучасних пластифікаторів в чому перевищує за якістю вапняний, але має трохи більшу вартість (за рахунок ціни пластифікатора). Перший плюс цього розчину в тому, що він допускає товщину шару до 8см, що дозволяє в багатьох випадках вирівняти кути під 90 градусів. Також є можливість додавання гідроізолятора, що робить розчин практично незамінним при оштукатурюванні фасадів, басейнів і взагалі приміщенні з підвищеною вологістю. Варто додати, що термін експлуатації такої штукатурки фактично обмежується тільки терміном експлуатації споруди.

Як варіант можна замінити пісок перлітові крихти, в цьому випадку штукатурка набуває властивостей перліту і матиме дуже низьку теплопровідність, що забезпечить відмінну теплоізоляцію і в рази скоротить витрати на теплоносій, не втрачаючи вищевказаних властивостей.

Оштукатурювання гіпсовими сумішами за якістю не поступається цементно-піщаним розчинів і дозволяє підготувати поверхню під оздоблювальні матеріали. Приміром, оштукатурювання машинним способом крім високої швидкості виконання дає можливість підготувати поверхню фактично під поклейку шпалер або нанесення декоративних штукатурок. Мінусом даного виду штукатурки велика собівартість в порівнянні з цементно-піщаними розчинами.

Відносно способів виконання слід сказати, що оптимальною є штукатурка по напрямних маяках, які згодом слід виймати щоб ??уникнути появи плям іржі на стінах. Допускається перепади до 3мм на площині до 9 м », тому розчини можуть «сідає» на різну глибину залежно від товщини шару нанесення. Основа повинна бути сухим і чистим, обов'язково обробленим ґрунтувальним розчином. Висихання штукатурки 21день при температурі 20 градусів і відносній вологості не більше 50%. Не слід поспішати з нанесенням декоративних матеріалів, тому як можливе розтріскування шарів штукатурки може пошкодити декор або викликати появу грибка при недостатньому висиханні.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv