Tuesday, March 31, 2015

ПОГОДЖЕННЯ ПРОЕКТУ

Узгодження проекту є невід'ємною частиною при будівництві будинку або котеджу. Багато хто починає будівельні роботи, не маючи на руках жодних дозвільних документів та узгодженої проектної документації, причому навіть не з'ясувавши при цьому де і яким чином розташувати будинок або котедж на ділянці. Це загрожує певними складнощами при введенні об'єкта будівництва в експлуатацію. Займаючись юридичним супроводом проектів та об'єктів будівництва, ми відзначаємо найбільш часті помилки - це не дотримання пожежних розривів між будинками (за нормативами 6 м), вихід за червоні лінії забудови, можливість пошкодження зовнішніх мереж і комунікацій.

Для того щоб це не сталося, необхідно дотримуватися будівельних норм і правил забудови (Правила забудови м.Києва).

Наша компанія виконує узгодження проектної документації в наступних інстанціях:

- Узгодження проекту з Головною архітектурою м.Києва

- Узгодження проекту з СЕС

- Узгодження проекту з МНС

- Узгодження проекту з Охороною праці (при необхідності)

Як нам показує практика, найбільш швидкий і дешевий спосіб узгодження проекту - це робити все за правилами. Для міста та області правила узгодження проекту трохи розрізняються. Розглянемо варіант узгодження в місті (більш складний і тривалий). У вас є два шляхи будівництва котеджу - по готовому (типовим проектом) і індивідуальним проектом (різницю між даними проектами Ви можете дізнатися в нашому розділі «корисні статті». Перед купівлею або розробкою проектної документації рекомендуємо написати заяву в адміністрацію для отримання «Дозвіла на проекто -вішукувальні роботи ». Даний документ дозволить Вам чітко розуміти, що на даній ділянці можна будувати (рекомендуємо вимагати даний документ ще при купівлі ділянки, але звертайте увагу на його термін придатності). Після отримання« листа - дозвіла »Ви можете отримати у всіх інстанціях технічні умови (ТУ):

- Отримання технічних умов (ТУ) в Київенерго;

- Отримання технічних умов (ТУ) в Київгазі;

- Отримання технічних умов (ТУ) в Київводоканалі.

Паралельно можна замовляти інженерно - геологічні вишукування (знадобиться при прорахунку фундаментів), червоні лінії, карту 1: 500, карту 1: 2000 - дані документи знадобляться при узгодженні проекту в Глав. Архітектурі. Маючи всі документи на руках, Ви можете замовляти проектну документацію або адаптувати придбаний типовий проект під дані умови. Після цього йде узгодження проекту з усіма необхідними інстанціями, які дають або позитивні висновки, які зауваження. У другому випадку проектна організація може спробувати довести, що все виконано згідно ДБНів або внести зміни в проект

Далі весь пакет документів подається в міськадміністрації (раніше подавали в Глав. Архітектуру, про ці зміни Ви зможете дізнатися в нашій рубриці «Корисні поради» , яка при позитивному результаті видає «Дозвіл на будівельні роботи». Після цього Ви можете починати будівельні роботи на ділянці . У середньому узгодження проекту тривати від 5 місяців і більше, за умови, що даним питанням буде займатися спеціалізована організація, в іншому випадку, як показує практика, узгодження проекту тривати більше 1 року.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv