Thursday, March 12, 2015

Вибираємо інструменти для будинку

Перед початком самостійного ремонту квартири або котеджу обов'язково виникає питання: які інструменти вибрати. Для цього потрібно знати, які роботи будуть проводитися і їх обсяг. Далеко в минулому часи, коли все робилося за допомогою молотка і зубила. У сучасному світі на ринку обладнання для будівництва та ремонту існує безліч виробників, а ще більше асортимент інструментів, що випускаються ними. Також широкий і ціновий діапазон на інструменти.

За технічним вимогам інструмент ділиться на професійний і непрофесійний. Різниця в ціні цих інструментів визначена особливостями конструкції вузлів, тривалістю роботи і іншими технічними характеристиками.

Професійний інструмент потрібен для використання протягом тривалого часу і тому передбачає наявність певних навичок у його користувачів. У виготовленні його вузлів використовуються якісніші матеріали і в основі лежать нові технології.

Непрофесійний інструмент призначений для використання в домашніх умовах, він простий в обігу і в більшості своїй універсальний. Конструкції цих інструментів розробляються з урахуванням простоти їх використання.

Перфоратор Але зараз багато підприємств виготовляють багатофункціональний інструмент, призначений для виконання різних видів робіт: дрилі з режимом перфоратора, свердління, роботи з шурупами і можливістю нарізувати різьблення. В основному ці інструменти використовується в побутових (домашніх) умовах і не можуть повною мірою замінити інструменти, призначені для виконання окремих видів робіт. В більшості своїй він випускається для виконання конкретних робіт.

Який же інструмент потрібен для здійснення ремонту квартири ? У доброго господаря напевно вже є дриль, ручна або електрична. Вона необхідна не тільки при ремонті, а й у повсякденному житті. Перфоратори і дрелі - дуже важливі в побуті інструменти, без яких господар будинку як без рук. Перфоратор - це різновид дрилі, дриль ударної дії. Професійні будівельники, як правило, використовують кілька дрилів або одну універсальну дриль і перфоратор. В приватному господарстві краще мати і дрилі, і перфоратори. При свердлінні отвору в бетоні або цементній штукатурці, будете використовувати перфоратор. А коли знадобиться зробити отвори в металі або дереві, як не що інше згодиться дриль. Напівпрофесійних чи побутових перфораторів не існує. Є просто більш-менш укомплектовані перфоратори, ціна яких залежить від виробника і розкрученості марки. Якщо різниця в цінах на перфоратори не перевищує 30 $, то краще трохи переплатити і отримати більш укомплектований перфоратор з усіма аксесуарами. Разом з перфоратором не зайвим буде купити запасні щітки для електродвигуна, патрон-перехідник, комплект бурів. У деяких випадках це входить в стандартний комплект перфоратора. Дрель - інструмент, на якому краще не економити, так як без дрилі не обходиться жоден ремонт. Краще відразу націльтеся на покупку професійної дрилі від шановного виробника, наприклад, високо цінуються дрилі Bosh, Makita, Metabo, DeWalt, Hitachi

болгарка Складно уявити сучасний ремонт без углошлифовальной машинки, яка найчастіше використовується як отрезная. Отримавши народна назва «болгарка», вона є найпоширенішим інструментом у будівельників і ремонтників. Зараз не будемо говорити про професійні болгарках, а про тих, які краще вибрати для будинку. Конструкція практично однакова у всіх. Наявність фіксації кнопки в натиснутому положенні обов'язково. При покупці зверніть увагу на легкість зняття і надійність фіксації захисного кожуха. Пам'ятайте, що китайський інструмент - це гра в лотерею. Пощастить, якщо не згорить на п'ятисотий шурупі або п'ятисотий отворі.

шуруповерт Ще один важливий інструмент при ремонті - це шуруповерт. В основному Шуруповерти акумуляторні, але так як ми беремо інструмент для дому, в більшості своїй у нас буде можливість підключити його через подовжувач. Але найголовніше, що, позбувшись від акумуляторів, ми підвищили надійність інструменту і уникли головного болю стежити за станом цих акумуляторів. З іншого боку, якщо ви плануєте досить великі роботи по дому, типу будівництва, то на акумуляторний шуруповерт все ж варто звернути увагу: тягати переноску на дах будинку або в гараж не завжди зручно і часто небезпечно. Зверніть увагу, що ціна пари нових акумуляторів порівнянна з ціною нового саморезоверта.

Наявність 2 швидкостей - це дуже цінна якість саморезоверта: його можна використовувати як дриль. А ось дриль як шуруповерт використовувати дуже не рекомендується: вихід з ладу регулятора швидкості практично гарантований через місяць постійних робіт.

Несправності в інструменті виникають при неакуратному зверненні. Ось слабкі місця інструментів різних виробників та рекомендації щодо вибору:

    BOSCH - при свердлінні отворів в стелях пил, потрапляючи на регулятор швидкості, виводить його з ладу (це характерно для більшості перфораторів). Можна виправити надяганням диска зі старої камери на бур.
    MAKITA - якщо не змащувати регулярно хвостовик бура спеціальним мастилом, то патрон розбивається і бур починає випадати.
    У шуруповертов при великому навантаженні виходять з ладу ел.двигуни і редуктора (не варто загортати 9-12-вольта шуруповертом саморізи на 150 мм).
    У Skill непогані стрічкові шліфмашинки, у Ferm - шуруповерти (з хвороб при професійна діяльність - редуктора), Shtern і Интерскол доступний і для будинку дуже нічого, але це Китай. Sparky - відмінні відгуки про продукцію до 2005 р.в. (З помаранчевими кнопками), але після того, як почали робити з червоними, якість погіршився в рази. На інструменти 3 останніх виробників часто не буває запчастин.

Якщо інструмент, який Ви обрали, відповідає вище перерахованим вимогам, то Ви гарантовано отримаєте від роботи справжнє задоволення.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv