Friday, March 20, 2015

Вибір лінолеуму

Виходячи з матеріальних міркувань, у міру зростання вартості підлогові покриття можна розподілити в наступному порядку: паркет, паркетна дошка, плитка, ковролін, ламінат, лінолеум. Втім, ця цінова послідовність досить умовна. Зустрічається плитка, яка значно дорожче паркету, і паркет, який набагато дешевше лінолеуму. Все залежить від характеру і якості вихідної сировини, рівня технологій.

До речі, що стосується якості, то з виробництва підлогових покриттів безумовним лідером є фірма "Armstrong". До основних переваг фірмового лінолеуму Armstrong в порівнянні з аналогами та іншими типами підлогових покриттів можна віднести наступні характеристики. Товщина фірмового лінолеуму складає 3 мм.

Наявність спіненої основи, що містить бульбашки повітря і виконує одночасно три функції (звукоізоляції, теплоізоляції і гідроізоляції), виключає процес вбирання вологи. Така основа на відміну від поширеної повстяною не схильна до гниття і зносу.

Наявність захисного посилення на поверхні лінолеуму не дозволяє бруду вбиратися усередину покриття і забезпечує простоту прибирання та тривалий термін його експлуатації на відміну від килимових покриттів. Наприклад, щоб видалити чорні смуги від взуття, лінолеум досить протерти сухою ганчіркою.

Широка кольорова гамма забезпечує виконання будь-яких дизайнерських задумів. Рекомендується для використання в дитячих садках, школах, лікарнях, приміщеннях громадського харчування, квартирах.

Але повернемося до загального поняття лінолеуму. Лінолеум - це натуральний матеріал, який не має нічого спільного з тим ПВХ-покриттям, яке ми називаємо лінолеумом. Натуральний лінолеум був винайдений в середині XIX століття. Назва матеріалу говорить про його склад: linum - льон, полотно (основа), oleum - масло (один з головних компонентів). Крім лляної олії до складу лінолеуму входить смола, пробка, деревне борошно та крейда.

В кінці XIX століття натуральний лінолеум випускався на фабриках в багатьох країнах і активно використовувався в будівництві. Розвиток хімії та нафтохімії, промислове виробництво пластиків і пластмас завдало серйозного удару по лінолеумних заводам. Одні закрилися, інші перепрофілювалися на новий вид продукії - ПВХ-покриття, яке виявилося дешевше, а процес його проізодства простіше і швидше. З тих пір нове гнучке тонке вінілове покриття починають називати таким звичним словом - лінолеум. Хоча справедливості заради треба сказати, що до поняття справжнього лінолеуму ПВХ-покриття не має ніякого відношення.

Натуральний лінолеум
Натуральний лінолеум може бути всіх кольорів веселки. Класичний лінолеум - однотонний, з легкими мармуровими розводами. Крім цього, зустрічається лінолеум "чистого" кольору або з різнокольоровими вкрапленнями. Через лляної олії натуральний лінолеум має бактерицидні властивості. Причому, ця його особливість зберігається протягом всієї "життя" покриття (незалежно від того, коли воно було укладено). Ще одна характерна особливість натурального лінолеуму - негорючість, палаючі сигарети не залишають на ньому сліду. Матеріал антістатічен, стійкий до побутової хімії і агресивних середовищ, може укладатися на підлоги з підігрівом. Після укладання виробники рекомендують натирати його раз на півроку мастиками, щоб він довго зберігав свій первісний вигляд.

Ціна лінолеуму залежить від товщини, чим товще - тим дорожче (наприклад, двухмілліметровий коштує 15 у.о за кв. М). Через те що натуральний лінолеум матеріал досить жорсткий і крихкий, з ним треба поводитися обережно (наприклад, його не можна кидати при розвантаженні). Після перевезення лінолеуму треба дати кілька днів відлежатися і тільки після цього клеїти на ідеально рівну основу, що разом з роботою і матеріалами обійдеться ще в 10 у.о. за кв. м. У порівнянні з ПВХ-покриттям натуральний лінолеум здасться дорогим, але одного разу купивши його, не доведеться витрачати гроші років 30-40.

ПВХ-лінолеум

У разі якщо вам не потрібен "довгограючий" підлогу можна обійтися більш дешевим ПВХ-лінолеумом. По області застосування і зносостійкості вініловий лінолеум поділяють на дві групи: побутовий (для дому) і комерційний (для офісу). Ціна комерційного лінолеуму буде вище - 10-15 у.о. за кв.м. А пояснюється це дуже просто. Комерційний лінолеум повинен витримувати вищі навантаження (в офісах, магазинах, школах, готелях), ніж побутовий.

Усередині побутового лінолеуму на спіненої основі знаходиться тонкий лист скловолокна (схожого на флізелін). Він виконує армуючу функцію. Зверху і знизу на скловолокно наноситься спінений ПВХ. Якщо подивитися на лінолеум з вивороту, то він виглядає як губка з крихітними порами. Зверху накочується малюнок, який заливається тонким шаром прозорого ПВХ. Цей захист з часом стирається. Щоб збільшити термін служби лінолеуму, багато виробників в заводських умовах додатково обробляють його поверхню різними складами, які підвищують його зносостійкість і полегшують процес прибирання.

Комерційний лінолеум

Ділиться на гомогенний і гетерогенний. Причому ці два види відрізняються не тільки по складу, але і зовні. Для виробництва гомогенного лінолеуму використовуються гранули, які складаються з ПВХ, вапна і барвників. Гранули надають лінолеуму плямистий, в цятку малюнок, який створює фактуру на всю глибину покриття. Єдина проблема, яка може виникнути з гомогенним лінолеумом, - вапно.

Якщо її додати занадто багато, вона в процесі експлуатації проявляється на поверхні витертими білявими доріжками. Вапно буде вбирати в себе бруд. До речі, миючими засобами її не видалити - доведеться шліфувати підлогу шліфмашінкой. Рятує від цього поліуретанова захист, яка наноситься на поверхню в заводських умовах. Вона ж захищає покриття від чорних слідів, які залишаються від взуття на гумовій підошві. Можна використовувати в якості захисту мастику. Але слід пам'ятати, що кожні 3-6 місяців доведеться наносити новий шар, сошліфовивая при цьому старий. Для того щоб визначити кількість вапна, потрібно зігнути лінолеум. Якщо в місці згину з'явилася біла смужка, значить вміст у матеріалі вапна більше покладеної норми.

Гетерогенний лінолеум, на відміну від гомогенного, багатошаровий. Його основу складає стеклохолст, який з обох боків заливається ПВХ. Зверху на лінолеум насипаються різнокольорові крихітні гранули, які заливаються шаром чистого ПВХ. Гранули як би плавають всередині цього прозорого шару, створюючи ефект об'ємного малюнка. Крім пластикових гранул всередину цього шару можуть додавати кам'яну крихту і навіть металевий пил. У зв'язку з цим дизайн покриття має вельми неординарний вигляд.

Для приміщень, до яких пред'являються особливі вимоги, виробники розробили кілька видів спеціального гетерогенного лінолеуму. Лінолеум з корундової крихтою, розсипаної на поверхні, призначений для укладання в приміщеннях з підвищеними вимогами до ковзання (точніше, до його відсутності).

Акустичний гетерогенний лінолеум на спіненої основі поглинає шум і звуки кроків. З цієї причини він чудово підходить для лікарень, шкіл і приміщень зі звукоізоляцією.

Для вологих приміщень випускають неслизький лінолеум з виступами-пухирцями. Крім того, існує спеціальний антистатичний і електропровідний лінолеум - для приміщень, "напханих" різної елетронікой, яку статичну електрику може вивести з ладу.

Гетерогенний лінолеум в порівнянні з гомогенним невибагливий у догляді. Він не вимагає особливого догляду, досить вологого прибирання.

Великі виробники дають гарантію на всі види лінолеуму, які вони випускають. І це головний козир для покупця.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv