Saturday, March 21, 2015

Різновиди дверей

Існує кілька різновидів дверей: однопільні (мають ширину полотна 850 мм), полуторапольной (складаються з двох полотен різної ширини), а два однакових по ширині полотна становлять двопільні двері. У середньому висота таких дверей - 2000 мм.

Крім того, двері можуть бути гратчастої, фільончастої, заскленої. Товщина полотна коливається від 30 до 50 мм.
Кріпити дверні коробки в прорізи потрібно дуже ґрунтовно. Зазори між стіною і коробкою повинні бути законопачені, це охоронить Будинок від продування і попадання всередину опадів. Конопатити щілини між коробкою і стіною можна двома способами: перший спосіб - сухою. Зазор заповнюється спочатку сухим клоччям, шлаковати або скловатою і добре ущільнюється за допомогою викрутки або ножа. Другий спосіб - це мокрий спосіб. Тут використовуються ті ж матеріали, що і в першому випадку. Але заповнювач попередньо змочується в жидко розведеному гіпсовому розчині.
Двері на шпонках
Одним з різновидів є двері на шпонках. Вона міцна, досить проста у виготовленні і нетеплопроводна. Її збирають зі струганих дощок товщиною 40-50 мм. По крайках дощок вибирають чверті або шпунти. Підготовлені таким чином дошки укладають в ряд, підганяють остаточно, вирівнюють і притискають, потім наносять ризики для вибору пазів під шпонки. Пази вибирають на конус. Їх глибина становить 1 / 2-1 / 4 всієї товщини дошки. У підстави пази повинні мати ширину 50 мм, а зверху - 35 мм.
Шпонки можуть бути звичайними і з наплавом, мають трапецієподібну форму. Виготовляються вони із брусків, товщина яких дорівнює товщині дощок двері, а довжина більше її ширини на 100-150 мм.
Товсті шпонки набагато зручніше, ніж тонкі, з ними двері менше жолобиться. Спочатку збирають двері на шпонках, потім її оглядають і відзначають виступаючі місця, після цього шпонки вибиваються й дошки знову підганяються. Потім шпонки знову вбиваються, але вже до упору. Шпонки можна вбивати в дошки насухо, але можна ставити їх і на казеїновому клеї.
Двері з брусків
Цей різновид дверей може бути суцільною або гратчастої - все залежить від її призначення. Готові бруски склеюються один з одним отфуговать сторонами, вирівнюються лицьові сторони і обклеюються фанерою або листами ДВП.



Двері фільонки
Такі двері збирається з простих брусків або з фасками і калевками. Калевки можна вибирати на окремих брусках. Вони утворюють паз завглибшки 15-20 мм, в який згодом і вставляються фільонки.
Якщо двері призначена для внутрішньої установки, фільонки повинні бути товщиною від 8 до 22 мм, якщо ж двері зовнішня - до 50 мм. Виготовляють фільонки з фанери, дощок, ДВП або ДСП.
Двері зазвичай роблять кілька більших розмірів, ніж дверні коробки, щоб потім максимально підігнати двері під розмір коробки. Надлишок деревини знімають, і тільки після цього двері навішується на петлі, потім до неї прикріплюються ручки, замки, засувки і т. П.
Засклені двері
Засклене дверне полотно складається з брусків обв'язки, які утворюють каркас, і вставлених у нього пересічних горбильков. Між каркасом і горбилькамі за допомогою штапиків вставляються скла.
Розсувні двері
Слідуючи моді, можна встановити в будинку розсувні двері. Звичайно, цей варіант не підійде в якості зовнішньої. Розсувні двері робляться тільки міжкімнатними. Чим легше розсувні двері, тим зручніше вона в обігу. Найлегша - каркасна двері. Вона збирається із брусків товщиною 30 мм і шириною 40 мм і облицьовується по обидва боки тонкої ламінованої фанерою.
Нижній і верхній бруски дверної коробки для розсувних дверей робляться більш широкими, так як до них кріпляться ролики. Діаметр роликів може бути будь-яким. Рухаються ролики по напрямної, яка за допомогою шурупів кріпиться до підлоги.
Можна встановити двері з вітражами. Скла для вітража годяться як прозорі, так і кольорові, як гладкі, так і рифлені. Двері з вітражем підійде тільки для установки між кімнатами, а не для зовнішніх приміщень.
Великою популярністю в даний час користуються розсувні двері-гармошки. Вони прекрасно підходять до інтер'єру будь-якого будинку, міцні, довговічні і зручні в експлуатації.
Із завершенням установки дверей, можна приступити до прикраси безпосередньо дверного отвору. Це можна зробити за допомогою лиштв - зовнішніх і внутрішніх. Як правило, зовнішні лиштви більш масивні й гарні. Іноді їх роблять різьбленими.
Зазвичай лиштви виготовляють із соснового або ялинового тесу, іноді з липи. Липові лиштви роблять у тому випадку, якщо на них передбачається декоративне різьблення. Товщина тесу становить приблизно 20-30 мм.
Внутрішні лиштви звичайно мають ширину 75-150 мм, але при цьому вони обов'язково повинні бути на 20-50 мм ширше брусків дверної коробки.
З лицьового боку наличникам можна надавати будь-яку форму, вибираючи на них калевки. А з тильної сторони вони обов'язково повинні мати пази глибиною 5 мм, для того щоб вони щільніше прилягали до стіни і до дверної коробки.
На кутах лиштви з'єднують на "вус", для чого їх зрізують під кутом в 45 ° за допомогою малки або стусла. До самої дверної коробки лиштви кріпляться цвяхами зі сплющеними капелюшками. Убивають їх на відстані 50-75 мм один від одного. Там, де знаходяться петлі, лиштви повинні відступати від краю дверної коробки на 10-15 мм, тобто на товщину петлі; в місцях, де петель ні, - на 6-10 мм. До дверних коробок їх кріплять, до того як встановлюють плінтуса.
Зовнішні лиштви іноді мають різьблені або накладні деталі. Різьблення може бути як наскрізний, так і рельєфною.

1 comment:

  1. Доброго дня!

    Мені потрібен майстер на одни робочій день, щоб була можливість установити меблі такого типу: http://vdm.ua/ Якщо це можливо, то я б була рада отримати знижку. Чекаю на ваш коммент нижче. Це потрібно зробити за неділю.

    ReplyDelete

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv