Saturday, March 14, 2015

Безпіщанка: методи та якість виконання

Ще тридцять років тому, ми і подумати не могли про те що вирівняти стіни або стелі до фактично ідеальної поверхні буде так просто і порівняно недорого. Гіпсові суміші почали з'являтися вже тоді, але через відсутність майстрів та їх вартості, а завозилися вони з-за кордону, вони не мали великого успіху. Зовсім інша ситуація спостерігається сьогодні, фактично жоден ремонт не проходить без цього виду робіт, як тільки не називають це робота сьогодні «малярка», «беспеcчанка», «шпаклівка».
Гіпсові суміші отримали широке застосування в наш час, так, як, більш простого і надійного способу просто не існує. Матеріали мають хорошу адгезію і пластичність що дозволяє виконувати роботу будь-якої складності.

Ще один великий плюс - це не про незначну в наш час екологічності, матеріали виготовляються на основі гіпсу і мінеральних добавок, які є природними мінералами і є екологічно чистими продуктами. Очевидних мінусів при професійному виконання робіт ці матеріали не мають, а тому їх сміливо можна назвати «незамінними».

На сьогоднішній день практично жоден ремонт не проходить без нанесення на стіни і стеля гіпсових сумішей. Безпіщанка ділиться на дві абсолютно різних частини, які багато сторонні люди вважають як єдине ціле.

Отже - етап перший: вирівнювання поверхні або нанесення гіпсової штукатурки. Виконується сумішами для штукатурки (шпаклівки «старт») допустима товщина шару яких від 0,5 до 4-х сантиметрів. Увазі під собою часткове вирівнювання (кути стін, місця наклеювання багета і монтажу плінтуса) таке виконання забезпечить візуальний ефект рівності приміщення. До цього способу вдаються з метою економії коштів за матеріалами (в 3-4 рази) плюс ціна за роботу до двох разів дешевше.

Слід розуміти що в цьому випадку критерії прийому робіт - це візуальний ефект і рівність до 3х мм примикань (підлога - стіни, стіни - стеля і т.д.). Виконуючи роботу, таким чином, ми економимо кошти і отримуємо імітацію необхідного результату. Мінус такого способу в тому, що згодом при установці меблів монтажі карнизів і т.д. може бути не все гладко. Другий варіант - це повне оштукатурювання стін, можливо навіть з вирівнюванням кутів під 90 градусів (щоб приміщення було прямокутником, а не ромбом або трапецією). Критерій один - рівність поверхні до 3х мм. При цьому допускається велика шорсткість поверхні і подряпини.

Етап другий - шпаклівка поверхні. Це нанесення дрібнозернистих матеріалів класу «фініш» з метою підготовки поверхні для декоративних матеріалів. Залежно від того який декор буде наноситися в наслідку, критерії прийому робіт коливаються від ідеального до наявності дрібних подряпин (наприклад під шпалери). Хотілося б наголосити на тому, що шпаклівка поверхні не має на увазі під собою вирівнювання - це фінішний обробний вид робіт.
Відносно якості цього способу підготовки приміщень, слід сказати, що воно знаходиться в прямій залежності від матеріалів, якими виконуються роботи. Є два показники, які можна прочитати на упаковці продукту, а саме адгезія і щільність матеріалу. Адгезія це сила приклеювання матеріалу до поверхні, а відповідно міцність між шарами. Щільність це стійкість до механічних пошкоджень і довговічність матеріалу. Колосальну роль у виконанні цих робіт грає грунтовка. Обов'язково ґрунтуватися повинна і поверхню і кожен шар наносяться матеріалів, сама грунтувальна суміш повинна бути професійною, якщо ж немає можливості придбати таку, то з доступних у продажу за якістю не нижче церезит ст 17 т.к. більшість дешевих емульсій просто не працює. На грунті цього виду робіт завжди була велика кількість розбіжностей, сподіваюся, ця стати допоможе знайти оптимальне рішення.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv