Thursday, March 12, 2015

Гіпсокартон: корисна інформація

Про достоїнства гіпсокартону вже чули всі. А ті, хто робив ремонт квартир , напевно замислювалися: зважитися скористатися цим матеріалом або зупинитися на чомусь дешевшому і традиційному? І перевагу в більшості випадків віддавалася гіпсокартону, незважаючи на відносну дорожнечу. Давайте детально поговоримо про варіанти і способи його застосування.
Гіпсокартон (суха штукатурка) являє собою тонкі гіпсові листи, покриті із двох сторін тонким, але в той же час дуже міцним картоном. Листи можуть бути різних розмірів і діляться на звичайні та вологостійкі. Якщо взяти масу гіпсокартонного листа за 100%, то 93% - це гіпсова прошарок, 6% - картонні пластини і 1% - волога і різні органічні речовини.

Ви плануєте звести стіну, але не хочете носити в будинок важкі цеглу і замішувати розчин? Ви не бажаєте використовувати так звані «мокрі» операції і хочете провести ремонт «всуху»? Все це цілком реально за допомогою гіпсокартону: на місці майбутньої стіни споруджується дерев'яний або алюмінієвий каркас, до нього кріпляться саморізами ті самі листи, і незабаром стіна (без обробки) готова. Також і з підвісною стелею, який зводиться за лічені години: той же каркас, ті ж листи, саморізи - і замість нерівною, з обсипалася штукатуркою поверхні - абсолютно рівну стелю.

Гипсокартон Давайте підсумуємо де і як можна використовувати гіпсокартон? За допомогою гіпсокартону можна ідеально вирівняти і оновити старі стіни - відремонтувати їх сухим способом без бруду і пилу, надавши їм при цьому будь-яку форму. яку Ви захочете. Також з гіпсокартону можна зробити нові міжкімнатні перегородки, всього лише закріпивши його на металевому або дерев'яному каркасі. Гіпсові панелі - це кращий засіб для вирівнювання та оздоблення стелі. Використання цього матеріалу дає можливість створити будь-який тип стелі: звичайний, підвісний, багаторівневий і т.д. Стеля з гіпсокартону теж кріпиться на дерев'яний або сталевий каркас. Гіпсокартон застосовується і для створення підстилаючих шарів підлоги і звичайно ж для створення декоративних елементів інтер'єру. Відмітнаперевагу гіпсокартону - це його здатність згинатися, що дає відмінну можливість не тільки додати стін, перегородок або стелі будь-яку форму, наприклад, зробити стіни хвилеподібними або прикрасити дверний отвір аркою.

Роботи зі зведення складних гіпсокартонних конструкцій краще здійснювати коли основні «мокрі» процеси завершені і в приміщенні нормальний температурно-вологісний режим. Гіпсокартон - це гігроскопічний матеріал, вологу вбирає швидко (1 - 2 дні), а в обробленому вигляді (прошпакльовані, обклеєному шпалерами, пофарбованому) може сохнути протягом півроку. Результат - поверхню після повного просихання стає хвилеподібною. Вади виправити, найчастіше, не представляється можливим (прогини мають велику глибину і не перекривається шпаклівкою). Але, способів, гарантовано дозволяють уникнути цих проблем упродовж тривалої експлуатації приміщення, на сьогоднішній день не існує.

Гипсокартон Вбивання цвяхів в гіпсокартон - дуже важливий момент. Цього робити ні в якому разі не можна, так як стіна буде кришитися, і навіть ухитрившись загнати в неї цвях, повісити на нього Ви навряд чи щось зможете. Тут застосовна відома схема «дюбель - шуруп». Для кріплення використовуються як пластикові дюбелі, так і металеві, але проблема підвішування важких предметів на стіни з гіпсокартону все одно є і вирішується в кожному випадку по-різному. Ще одна важлива проблема - це доступ до комунікацій, які заховані за гіпсокартонними листами. Є ризик, що в разі аварії (допустимо, прориву труби) Вам потрібно буде ламати стіну, а потім її відновлювати. Ось чому краще відразу передбачити спеціальні люки.

Гіпсокартон - прекрасне підстава для шпалер, тому що поверхня при цьому виходить практично ідеально рівною. Щоб уникнути корозії головок цвяхів або саморезов їх потрібно покрити лаком. В іншому випадку від клею вони можуть виділити іржу, яка з часом проступить через шпалери. Якщо листи гіпсокартону мають дефекти у вигляді розриву або помятости картону, то зіпсований картон потрібно вирізати бритвою або гострим ножем, а ділянка поверхні листа ошпатлевать. Потім поверхню гіпсокартону покривається шпалерами аналогічно оштукатуреній поверхні. Необхідності додатково промащувати клеєм гіпсокартон немає, тому як промазані клеєм шпалери дуже добре зчіплюються з поверхнею листів гіпсокартону.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv