Monday, March 23, 2015

Як вибрати металопластикові вікна?

Отже, Ви вирішили замовити вікно ... Для того, щоб зробити правильний вибір, потрібно, перш за все, ознайомитися з конструкцією віконного блоку. Віконний блок складається з різних елементів: пластикового (ПВХ) профілю (рама, стулка, імпост, штапик), фурнітури, склопакета і гумових ущільнювачів. Зупинимося на деяких визначеннях:
ПВХ профіль - це конструктивна основа вікна пластиковий профіль, всередині якого знаходиться металевий каркас, що надає твердість системі, водовідвідні канали, а також ущільнення і фільтри. Весь внутрішній простір ПВХ профілю заповнений поперченное перемичками, які служать ребрами жорсткості. Ці перегородки утворюють усередині профілю безліч відсіків, заповнених повітрям. Саме ці повітряні камери визначають ізолюючі властивості профілю - чим більше камер, тим "тепліше" профіль. Кількість, розміри і розташування внутрішніх камер не є випадковими. Кожна камера має своє функціональне значення: одна призначена для збільшення жорсткості профілю, інша для відтоку води, третя - для кріплення фурнітури.
Рама - нерухома частина конструкції, вмонтована у віконний отвір.
Стулка - це частина вікна, яка кріпиться до рами і може відкриватися і закриватися.
Імпост - вертикальна стійка або горизонтальна перекладина, на яку спираються краї стулок.
Штапик - це декоративна рамка для кріплення склопакета в рамі.
Склопакет - елемент вікна, що складається з двох (однокамерний склопакет) або більше стекол, які розділені повітряним або газовим проміжками і герметично з'єднані по контуру спеціальною дистанційною рамкою.
Ущільнювач - неодмінний "аксесуар" кожного вікна, виготовлений на основі складних силіконів - є вирішальним фактором у відношенні теплоізолюючих властивостей вікна. Ущільнювачі проходять по краю склопакета з обох сторін, а також захищають простір між рамою і стулкою.
Фурнітура - це єдиний механізм, що складається з спеціально сконструйованих деталей: кронштейнів, петель, зачепів, тяг, з'єднувальних елементів, що грають свою важливу роль у виконанні всієї віконної конструкцією завдань енергозбереження, шумоізоляції, захисту, зручності і довговічності. Фурнітура є найбільш високотехнологічним елементом вікна. Термін його служби в першу чергу залежить від надійності і якості фурнітури. Саме на неї припадають основні механічні та динамічні навантаження.
Для того, щоб майбутнє вікно не розчарувало, потрібно ретельно підготуватися до замовлення.
Перший етап - це уявити собі нове вікно на тому місці, де Ви плануєте його встановити і саме те вікно, яке хочете замовити .
Уявіть собі, що і наскільки зміниться в самому приміщенні, а також у сприйнятті пейзажу за Коном.
Візьміть до уваги функціональне призначення кімнати - вітальня, дитяча, спальня, кухня. Які вимоги будуть до проветірованію, відкриванню \ закривання, фурнітурі.
Визначте рівень світла, який влаштував би в даному конкретному випадку. Чи потрібно буде затемнювати вікно чи ні.
Продумайте температурний режим. Від цього буде залежати вибір профілю, склопакета, тип провітрювання.
Вологість в кімнаті. При високому ступені вологості (наприклад, на кухні або в приміщенні з великою кількістю рослин) потрібно буде окремо обговорювати питання з ущільнювачем.
Якщо Ви дорожите зовнішнім виглядом Вашого будинку і вікон Вашого житла, зокрема, уявіть собі вид вікна зовні - колір і конфігурацію профілю, відливи і укоси.
Шумове навантаження з вулиці повинна бути нейтралізована допомогою грамотного підбору стелопакет.
Вуличний пил, кіптява, комахи теж є негативними факторами, які можна нейтралізувати способом відкривання / закривання вікна, типом провітрювання, установкою москітної сітки та ін.
Поверховість Вашої квартири теж повинно вплинути на Ваше замовлення. Перші поверхи зазвичай добре бачаться з вулиці. Від поглядів перехожих можна захиститися тонуванням стекол або установкою жалюзі. Щоб уникнути несанкціонованого проникнення на Вашу територію зловмисників потрібно заздалегідь продумати системи безпеки Вашого вікна.
Визначення рівнів функціональності вікна за різними показниками.
Основними споживчими характеристиками вікна є наступні показники:
Теплоізоляція
Звукоізоляція
Безпека
Вентиляція
Розглянемо докладно кожний з них окремо.
Теплоізоляція
Захист від холоду в зимовий період є найбільш важливою функцією вікон. При цьому слід пам'ятати, що, як правило, будь-яке вікно випускає більше тепла з Вашого приміщення на вулицю, ніж стіна. Вікна і двері в будинках, побудованих в радянський період, дають до 60% всіх втрат тепла.
Основними факторами, що впливають на здатність вікна протистояти втратам тепла, є:

- Розмір вікна, у тому числі відношення площі скління до площі віконного блоку;
- Поперечний переріз рами і стулки;
- Тип склопакета (одно- або двокамерний, з простими або енергозберігаючим склом, ширина повітряного прошарку склопакета);
- Якісне примикання віконних прорізів.
Найбільшу площу у вікні займає склопакет, і при виборі віконної конструкції з підвищеною теплоізоляцією слід приділяти серйозну увагу саме виду склопакета.
Прості однокамерні склопакети не підходять для клімату більшості регіонів України, хоча за своїми теплоізоляційними властивостями вони, безумовно, набагато краще старих дерев'яних вікон ("столярки") зі склом. Однокамерні пакунки зазвичай використовують жителі південних широт і в промислових цілях (скління виробничих приміщень тощо).
Звичайний двокамерний склопакет краще зберігає тепло, ніж пакет з однією камерою і саме його найчастіше і вибирають покупці.
Для отримання більш високих теплозберігаючих властивостей замість звичайного скла в сучасних пакетах використовують так зване низькоемісійне скло (k-скло, i-скло). Це теплозберігаюче скло зі спеціальним покриттям з атомів срібла, яке пропускає в приміщення короткохвильове сонячне випромінювання, але перешкоджає виходу назовні довгохвильового теплового випромінювання, наприклад, від опалювальних приладів. Однокамерний пакет з низькоемісійним склом за своїми властивостями краще зберігає тепло, ніж звичайний двокамерний, але при цьому коштує дешевше. Саме такий склопакет провідні віконні компанії рекомендують зараз використовувати в житлових будинках нашого регіону. Так, протягом опалювального сезону теплозберігаючі ефект від вікна ПВХ середніх розмірів, заскленого однокамерним склопакетом з низькоемісійним склом в 1,4 рази вище, ніж при двокамерному склопакеті з простого скла. Додатковий захист від тепловтрат досягається також шляхом заповнення простору між стеклами однокамерного склопакета інертним газом - криптоном або аргоном. Ще однією перевагою однокамерного склопакета є його меншу вагу в порівнянні з двокамерним склопакетом. В результаті зменшується навантаження на кріплення і петлі, зменшується знос і, отже, збільшується довговічність і герметичність рамної конструкції
На теплоізоляційні властивості вікон впливає також ПВХ профіль. Площа непрозорих частин у середньому вікні - 30-40%. Теплоізоляційні властивості профілів залежать від загальної ширини профілю і від кількості камер в ньому. Якщо сьогодні найчастіше застосовуються трикамерні профілі шириною 58-62мм, то тенденція йде до того, що стандартом в Україні (слідом за Європою) стають сучасні профілі шириною від 70 мм і з кількістю повітряних камер від чотирьох.
Якість фурнітури впливає на герметичність конструкції, хороша фурнітура вікна дозволяє щільно закривати стулки, не залишаючи щілин. При цьому дуже багато залежить від якісного монтажу, одним з етапів якого є регулювання фурнітури. Якщо фурнітура відрегульована погано, то герметичність конструкції може бути порушена.
Шумоізоляція
Рівень шумів, що генеруються міськими джерелами становить 60-80 Дб. Шум як потужний подразник веде до розвитку стресу, наслідком якого стають підвищена стомлюваність, дратівливість, безсоння.
Важливо тільки пам'ятати про те, що звук поширюється двома шляхами: по повітрю або через тверді тіла. Вікна зі звичайним склінням є поганим бар'єром. Викликано це тим, що звичайне вікно являє собою конструкцію, що складається із стекол і рами з жорстким, негерметичних з'єднанням. Пластикові вікна чудово захищають від повітряного шуму. (Від ударного шуму - у меншій мірі. Якщо під вікнами прокладені трамвайні рейки з поганими стиками або працює відбійний молоток, то вібрації йдуть через грунт на фундамент, далі на стіни і в квартири. Звук передається через тверду середу).
Рівень шумоізоляції залежить від виду використовуваного склопакета, від герметичності замикання палітурки, від якості монтажу.
Існує кілька основних способів підвищити шумоізоляцію вікон, враховуючи конструктивні особливості склопакета.

    товщина скла - якщо у Вас під вікном шумно і проходить великий потік транспорту, то є сенс ставити склопакети з склом різної товщини, наприклад зовнішнє скло товщиною 6 мм, відстань між стеклами 16 мм, внутрішнє скло 4 мм (див. таблицю в кінці статті) , це дає додатковий ефект за рахунок часткового усунення явищ резонансу. Крім того, доцільно розбивати вікно на більшу кількість дрібних частин, тому великі скла більше схильні до резонансу. Крім того, потрібно пам'ятати, що як тільки ви відкриєте вікно - вся шумоізоляція зникне.
    ширина дистанційної рамки, т.е відстань між склом склопакета, що збільшує внутрішню камеру і, відповідно, звукоізолюючий шар.
    використання в конструкції склопакета спеціального скла - триплекса - ламінованого скла, що складається з двох або більше листів прозорого скла, з'єднаних між собою за допомогою спеціальної прозорої плівки.

Вікна повинні мати як мінімум дві ущільнюючі прокладки, встановлені по всьому периметру. Форма ущільнюючих прокладок повинна забезпечувати високу щільність віконного блоку.
Той же самий принцип стосується монтажу вікон. Шов між вікном і отвором повинен бути замурований щільно, і виключати непропененние ділянки. Будь нещільність конструкції при монтажі може значно зменшити шумоізоляцію вікна.
Вентиляція
Вентиляцію встановлюють для того, щоб герметичність пластикових вікон не призвела до зростання рівня вологості, конденсату на укосах і вікнах, задусі і інших неприємностей. Періодичне відкривання вікон на короткий час вирішує ці проблеми, але одночасно приводить до різких перепадів температури, попаданню пилу і опадів в приміщення, втрати шумозахисту. Найбільш вдалим вирішенням проблеми герметичності пластикових вікон є використання спеціальних віконних вентильованих профілів, які в європейських країнах використовуються вже 20 років. Такі пристрої забезпечують приплив свіжого повітря без погіршення шумо- і пилозахисні властивостей вікна. У цьому випадку вентиляція приміщень - це постійний контрольований процес заміщення внутрішнього забрудненого повітря свіжим зовнішнім повітрям
Не менш важливою функцією вікон є забезпечення повітрообміну в будівлях. Вентиляція необхідна не тільки для видалення запахів, вуглекислого газу, але і для створення нормального режиму вологості в приміщенні, видалення надлишків вологи.
У наших будинках система природної вентиляції побудована за схемою надходження свіжого повітря через щілини у віконних отворах.
Сучасні вікна відрізняються високою герметичністю і в закритому стані пропускають дуже мало повітря. Ця властивість є безперечно позитивною якістю, але якщо в квартирі немає нормальної вентиляції, то утворюється в приміщенні волога, не знайшовши виходу випадає на поверхні склопакетів і на укосах. Особливо яскраво ці процеси виявляються в період проведення оздоблювальних робіт, в квартирах з високою щільністю заселення.
Можливі підходи до вирішення даної проблеми включають:
Провітрювання через фрамуги або кватирки вікон
Щілинне провітрювання - через стулки вікна, що відкриваються з утворенням щілини 5-6 мм.
Провітрювання за допомогою різного роду припливних пристроїв, що вмонтовуються між склопакетом і палітуркою, або безпосередньо врізаються в конструкцію віконних профілів.
Провітрювання через регульовані припливні клапани, що встановлюються в зовнішніх стінах за межами віконного отвору.
Обов'язково попросіть менеджера компанії виробника проконсультувати Вас по системах провітрювання, щоб вибрати оптимальний підхід для Вашого конкретного випадку.
Системи безпеки вікна.
Безпека вікна забезпечується наступними комплектуючими: ПВХ профіль, стелопакет, ущільнювальні прокладки, фурнітура.
Надійність і безпеку вікон включають в себе багато факторів.
Комплектуючі вікон повинні мати сертифікати з вказівкою наступних мінімальних вимог: ПВХ профіль - 40 умовних років експлуатації, фурнітура - 20 у.л.е., склопакет - 20у.л.е., ущільнювальні прокладки - 10 у.л.е. Висококачествениние профілі мають у сертифікатах показник не нижче 50у.л.е. в умовах помірної кліматичної зони, а ущільнювальні прокладки - до 30у.л.е.
Протизламні властивості ПВХ профілів. Віконні профілі мають важливе начение для безпеки. Чим профіль ширше і чим більша кількість камер вони мають, тим вище їх протизламні якості. І - дуже важливо - в широкому профілі осьовий розмір посадки фурнітури 13 мм, на відміну від стандартних трикамерних систем, де це параметр 9мм, що дає можливість установки противовзломной фурнітури. Протизломна фурнітура згідно німецьким нормам може бути тільки при осьовому розмірі фурнітури 13мм.
Іноді для поліпшення протівовзломних якостей додатково зміцнюють штапики, в їх верхній стінці просверливаются отвори і вони кріпляться шурупами до рами або стулки, а отвори закриваються декоративними кришками.
Фурнітура. Запірна фурнітура - це єдиний механізм, що складається з спеціально сконструйованих деталей - кронштейнів, петель, зачепів, тяг, з'єднувальних елементів, що грають свою важливу роль у виконанні всієї віконної конструкцією завдань енергозбереження, шумоізоляції, захисту, зручності і довговічності. У зв'язку з тим, що фурнітура є найбільш високотехнологічним елементом вікна, термін його служби в першу чергу залежить від надійності і якості фурнітури. Саме на неї припадають основні механічні та динамічні навантаження і якщо фурнітура з ними не впорається, значить, вікно буде неякісним.
Замикаючим елементом у фурнітурі є грибовидная цапфа, виготовлена зі спеціальної сталі, яка витримує навантаження на розрив до 1500 кг і виконує дві функції: замикання і захисту від злому. Цапфи входять в надійне зачеплення з відповідними планками і перешкоджають злому вікон. Зараз звичайний комплект фурнітури має три таких цапфи і противовзломную запірну планку. Такий комплект називається "Базова безпека". У поєднанні з замикається ручкою вже значно ускладнює злом вікна.
Підвищують безпеку замикаються на ключ ручки - в Німеччині тільки при наявності ключа вікно визнають протівовзломним.
Для досягнення першого ступеня протівовзломності за європейськими нормами WK1, коли чотири кути вікна оснащені протизламними елементами, досить додати три протизламні планки на раму і один подовжувач на стулку.
Склопакети. Для котеджів або офісів на перших поверхах можна запропонувати спеціальні конструкції склопакетів із стеклами типу "триплекс" або захисні жалюзі (ролети).
Триплекс - це скло, що складається з декількох шарів скла, ламінованих разом спеціальною плівкою. При руйнуванні скла воно залишається на полімерній плівці. Основне завдання триплексу - максимально перешкоджати насильницького вторгнення.
Загартоване скло. Скло, у якого шляхом хімічної або термічної обробки підвищується в порівнянні зі звичайним склом міцність до ударів і перепадів температури. При руйнуванні розпадається на дрібні безпечні осколки.
Також в склопакетах, залежно від бажання клієнта, можуть бути використані й інші види стекол. Найрадикальніший - використання броньованих стекол, технологія яких базується на принципі багатошаровості. Залежно від класу такі скла захистять не тільки від попадання сторонніх предметів, а й від серйозного зброї.
Монтаж вікна повинен надійно переносити зусилля злому на зовнішню стінну конструкцію. Тип кріпильних елементів повинен відповідати матеріалу стін - найкраще це перевіряти по довідниках виробників кріплення. Кріпильні елементи ставляться частіше, ніж зазвичай, як правило, на відстані не більше 500 мм один від одного.
Ступінь протівовзломності можна збільшувати, замінюючи і додаючи елементи.
Кваліфікований менеджер компанії виробника повинен обов'язково Вас проконсультувати щодо систем безпеки конкретно Вашого вікна і запропонувати найкращі варіанти забезпечення безпеки.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv