Tuesday, March 24, 2015

Будівництво стін, перегородок в квартирі

Кожна людина, що задумала ремонт квартири, хоча б раз задається питанням: а чи не зламати мені цю стінку, а чи не перенести мені цю перегородку, а чи не зробити в ній арочний отвір?

Не будемо говорити про те, що такі види робіт вимагають офіційного дозволу на їх проведення.

Цю проблему ми недавно висвітлювали на нашому сайті. Тому, пропонуючи поради по зведенню нових стін, ми сподіваємося, що всі заповітні папери з підписами і печатками у вас в кишені - залишилося тільки приступити до втілення дизайнерських фантазій.

В першу чергу слід зрозуміти, що вам потрібно від ваших стін. Чи буде це просто перегородка, що відокремлює одне приміщення від іншого, або щось більше. Чи потрібна вам тепло- і звукоізоляція чи ні, чи буде у вашій стіні ніша або арочний отвір. А може бути, ви поставите розсувні двері і захочете, щоб вона йшла всередину стіни, і так далі ... Розглянемо найбільш часто зустрічаються варіанти.

Теплі стіни

Теплоізоляція стін актуальна для тих, хто живе в кутових квартирах, коли дві стіни кімнати є фасадними. У цьому випадку утеплюють, як правило, зовнішню стіну. Як утеплювач зазвичай використовують скловату, мінеральну вату або пінополістирол. Потім утеплювач закривають гіпсокартонними листами, закріпленими на каркасі в один або два шари. Мінеральна вата і скловата володіють приблизно однаковими теплопровідні властивості.

Існує упередження проти скло-і мінеральної вати як шкідливих для здоров'я, але це не так. Насправді шкідливо дихати мікрочастинками, які у вигляді пилу присутні в повітрі при монтажі мінеральної і скловати. Тому при роботі з ними необхідно використовувати респіратор. Після того як утеплювач закривається гіпсокартоном, він не представляє ніякої небезпеки, крім того, це абсолютно негорючий матеріал. Найбільш відомими брендами на ринку будівельних ізоляційних матеріалів зі скло і мінеральної вати є Isover, Rockwool, Ursa.

Пінополістирол є більш ефективним утеплювачем, так як має більше низьку теплопровідність. До недоліків пінополістиролу можна віднести більш високу в порівнянні з мінеральною і скловатою ціну, а також те, що він є помірно горючим матеріалом. При утепленні стін пінополістиролом бажано використовувати марки з добавкою антипірену - речовини, зменшує його горючість.

Тихі стіни

Якщо ви хочете тиші і спокою, але веселі сусіди влаштовують кожен день вечірки, або у вас є бажання встановити домашній кінотеатр у вітальні, а в сусідній кімнаті знаходиться дитяча, то вам просто необхідна звукоізоляція стін. В принципі, матеріали та технології, що використовуються при звукоізоляції, досить схожі на теплоізоляційні, але є деякі відмінності. При звукоізоляції стін і перегородок використовують комбінацію з матеріалів різної щільності. Приміром, мінеральну і скловату - як матеріал з низькою щільністю, а в якості облицювальних панелей на каркас кріпиться не гіпсокартонні листи, а гипсоволоконних, що володіють більш високою щільністю. Існують і інші, в тому числі і спеціалізовані звукоізолюючі і звукопоглинаючі матеріали, але їх істотним недоліком є дуже висока ціна.

Не забувайте, що і при тепло-, і при звукоізоляції вам доведеться пожертвувати площею квартири, оскільки товщина стін зросте як мінімум на 6 см. Все сказане про звукоізоляцію справедливо по відношенню до будь-якої з перегородок, про які зараз і піде мова.

Види перегородок

Найпопулярніший матеріал для перегородок - гіпсокартонні і гіпсоволокнисті листи. Вони дуже зручні для створення криволінійних поверхонь, різних ніш, колон, арок і т. Д. Важливим моментом є й те, що вони швидко монтуються й не вимагають оштукатурювання. Усередині таких перегородок зручно розміщувати електричну, телефонний та інтернет-проводку, антенний кабель. Недоліком таких перегородок є неможливість кріпити до одношарової перегородки важкі предмети. Але є кілька варіантів вирішення - використання облицювання в два аркуші з кожного боку, закладка дерев'яного бруса в металеві П-подібні стійки каркаса перегородки, а також кріплення фанери на каркас перед монтажем гіпсокартонних листів.

Перегородка з цегли - сама традиційна. Цегла для перегородок в квартирі краще всього використовувати керамічний, повнотіла або пустотіла. Повнотіла цегла хороший для зведення перегородок, на яких буде навішуватись щось важке (наприклад, розсувні двосекційна дубові двері). У такій стіні також легко облаштовувати ніші, арки і т. П. Недоліком цегельних перегородок є обов'язкове оштукатурювання поверхні перед остаточною обробкою і більш тривалий час зведення в порівнянні з іншими технологіями.

Якщо говорити про перегородках з газосилікатних та пінобетонних блоків, то вони зводяться значно швидше цегельних, але оштукатурювання поверхні також обов'язково.

Стіни з піноблоків гіпсових плит також зводяться дуже швидко, не вимагають оштукатурювання і готові до остаточної обробки. Правда, керамзитні, пінобетонні блоки і пазогребневі плити мають деякі обмеження в плані дизайну, так що найсміливіші фантазії здійснити навряд чи вдасться.

Всі вищевказані види перегородок негорючі і володіють непогані звукоізоляційні властивості.

Робимо стіну гладкою

Важливо мати на увазі, що для пазогребневих плит та гіпсокартону оштукатурювання не потрібно. А ось цегляні, керамзитні і пінобетонні перегородки ми оштукатуривать і шпатлюем. На думку фахівців, краще використовувати гіпсову штукатурку. Вона, звичайно, дорожче, ніж звичайна цементно-піщана суміш, але має безсумнівні переваги: значно зручніше в роботі, швидше сохне, має кращу адгезію і дозволяє домогтися більш рівних поверхонь, що дозволить згодом заощадити на дорогій шпаклівці. Не забудьте, що шпаклівка під фарбування дорожче, ніж під шпалери. Тільки після того, як ви отримаєте рівні і гладкі стіни, можна приступати до їх оформлення обраним оздоблювальним матеріалом.

Кілька корисних порад:

Якщо ви не дуже довіряєте будівельникам і боїтеся, що вони використовують більш дешеві матеріали, ніж обумовлені в кошторисі, то варто в процесі зведення стін кілька разів з'явитися в квартирі. Відрізнити, наприклад, більш дорогу і якісну пазогребневую плиту відомої марки від більш дешевої плити «без імені» дуже складно (про цегла, керамзит і пінобетон і говорити не варто). А от побачити, ніж робітники обштукатурюють і шпатлюют ваші стіни, цілком реально. Різниця в ціні на ці матеріали у різних виробників досить істотна.

При звукоізоляції стін дуже важливо, щоб між каркасом для гипсоволоконних листів і підлогою, стелею і стінами була проклеєний еластична стрічка. Якщо цього не зробити, то ваша стіна буде відмінним резонатором для ударного шуму, що передається через перекриття.

Зовнішній кут стіни або перегородки обов'язково закривається спеціальним штукатурним куточком щоб уникнути пошкоджень.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv