Tuesday, March 17, 2015

Будівництво будинку

Замовити будівництво будинку

Побудувати будинок, посадити дерево, виростити дитину - ось ті обов'язкові три речі, які має зробити чоловік у своєму житті. Що передбачає будівництво будинку? В цілому наш сайт присвячений саме цьому питанню. А для тих, хто збирається побудувати будинок своїми руками, присвячена ця стаття. У ній ми розповімо про основні і найбільш важливих моментах, з якими стикається кожна людина, яка збирається самостійно, своїми руками будувати заміський будинок. будівництво будинку

См. індивідуальне проектування та готові проекти будинків .

І так, при будівництві будинку своїми руками, матеріали які ви можете використовувати, можна поділити на традиційні (дерево, цегла, бетон, і.т.д.) і більш сучасні (пінобетон, дерев'яні щити і т.д.). Якщо ви налаштовані на будівництво будинку своїми руками, то напевно зіткнетеся з проблемою вибору матеріалів для будівництва. Спробуємо дати кілька рекомендацій, які дозволять вам зорієнтуватися в різноманітті сучасних матеріалів.

См. Каталог будівельних матеріалів


Почнемо з фундаменту, як основи такого важливого починання як будівництво будинку. Основний матеріал, застосовуваний при зведенні фундаменту - це бетон. Він завоював свої позиції за рахунок забезпечення практично всіх вимог, що пред'являються до фундаменту заміського будинку - матеріали з бетону, до яких відносяться також різні бутобетоні суміші володіють необхідною морозостійкістю, міцністю, щільністю, водонепроникністю, і.т.д.

Бутобетонний фундамент (що складається з великих каменів і бетону) крім того досить економічний. З бетону виконуються будь-які вид фундаментів - стрічкові, стовпчасті, плитні. Довговічність бетону зробила цей матеріал будівництва заміського будинку найбільш поширеним при зведенні фундаментів малоетажнихзданій.

Глибина його закладення залежить від навантаження, створюваної стіною, і характеристик грунту. Верхній обріз фундаменту розташовують на 50-150 мм нижче нульової позначки. При висоті стіни до 750 мм ширина фундаменту повинна перевищувати ширину стіни в два рази, для більш високих стін - в три рази. На схилах фундамент влаштовують ступенями. будівництво будинку

См. Наші технології будівництва

У щільних грунтах стінки траншеї під фундамент самі можуть служити опалубкою.

У слабких же грунтах будівництво будинку припускає, що буде необхідна установка дерев'яної опалубки. При цьому саму траншею відкопують приблизно на 400 мм ширше фундаменту. Після установки опалубки утворилися між нею і стінками траншеї порожнини засипають раніше вийнятим грунтом. Фундамент бажано армувати по низу 10-міліметрової сталевою арматурою із захисним шаром в 75 мм. В опалубку заливають бетон, ущільнюючи його вібратором. Замість вібратора можна використовувати дерев'яний брус перерізом 100х50 мм. Його переміщують поперек траншеї рухами вгору-вниз, тим самим втрамбовуючи бетон. Загладжувати вийшла поверхню фундаменту не слід, тому надалі її шорсткість забезпечить краще зчеплення з знову укладається розчином.

См. геологічні та геодезичні дослідження .

Якщо ви всерйоз налаштовані на будівництво будинку навека, пам'ятайте, кам'яна стіна - найбільш міцне і довговічне огорожу. Незважаючи на свою значимість і монументальність, навіть сама масивна кам'яна стіна все ж складається з окремих елементів, кожен з яких людина в змозі підняти і перемістити. Тому кам'яну стіну можна звести своїми руками без застосування спеціального підйомного обладнання. Однак захід цей непростий, що вимагає попереднього опрацювання, і починати його необхідно зі складання докладних креслень.

Будівництво будинку вимагає безпосередньої підготовки, що передбачає раціональне розміщення будівельних матеріалів, що важливо з огляду на їх великої кількості та значної ваги. Перед початком роботи слід укласти невеликі стопки матеріалів - приблизно по 10 каменів - вздовж майбутньої стіни з інтервалом в 2 метри, а між ними розташувати ємності з розчином. Працювати зручніше в парі з помічником, який поновлював б запаси матеріалів у міру їх витрачання. Вибір типу будівельного каменю зазвичай визначається його наявністю в найближчих кар'єрах, т. К. Доставка матеріалу здалеку істотно підвищує його вартість. Навіть спеціально відібрані камені потребують попередньої обробки. Її трудомісткість обумовлюється щільністю каменю. Найбільш податливі сланець і піщаник. Якщо камінь має волокнисту структуру, обробку слід проводити вздовж волокон. будівництво будинку

См. Узаконення будівництва

Грунтовне, в тому числі з точки зору економії часу і коштів, будівництво будинку припускає, що в порівнянні з кладкою з суцільних цегл кам'яна кладка економічніша і ведеться більш швидкими темпами. Так як шов шириною 30 см промерзає, то не можна класти розчин на всю поверхню попереднього ряду. У горизонтальних і вертикальних швах в розчині повинні бути передбачені проміжки. Це роблять або за допомогою розчинної рамочки, або на поверхню каменів попереднього ряду кладуть теплоізоляційні стрічки шириною 4 см і товщиною 1 см, після чого горизонтальний ряд покривають розчином.

См. пошук і підбір земельних ділянок , а також залучення інвестицій під забудову .

Ізоляційні стрічки застосовують і у вертикальних швах, а проміжки між ними заливають рідким розчином. Дуже зручні для цього смужки товщиною 1 см з скловати або з іншого м'якого матеріалу, щоб камінь щільно укладався в растворном ложе. Кам'яну кладку виконують з керамічних, шлакобетонних і пінобетонних каменів, які можна відрізати пилкою для отримання потрібного розміру. Для кладки з каменів необхідно скласти монтажний план. Довжина стіни з кам'яної кладки повинна відповідати числу цілих каменів, так само як і висота будови цілому числу вертикально складених каменів. Цим усувається необхідність розбивати каміння, що досить трудомістким, а, крім того, багато каміння при цьому розсипаються або стають непридатними через тріщини. Не можна закладати порожні місця суцільними цеглою, тому що якщо товщина цегляної стіни дорівнює товщині стіни з кам'яної кладки, вона промерзне.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv