Thursday, March 12, 2015

Клеїмо шпалери правильно

Затіяли невеличкий ремонт квартири ? Як клеїти шпалери приблизно знають всі, але чи у всіх виходить клеїти шпалери правильно ? Щоб уникнути помилок обклеювання шпалер, пропонуємо Вам загострити увагу на нехитрих нюансах. Рік за роком в сучасному світі виготовляється все більшу кількість видів шпалер, динамічно розвиваються нові технології, але тим не менш шпалери продовжують виконувати свою первинну функцію - декоративну. Оздоблення кімнат шпалерами допоможе освіжити ваші стіни, зробить приміщення теплим і комфортним. Одна з головних особливостей шпалер - послідовність повторюваного фрагмента, ось чому так необхідно знати і вміти клеїти шпалери правильно при ремонті квартири.

Шаг1: Як розрахувати кількість рулонів?
Зайвий рулон шпалер ніколи не завадить, особливо якщо обклеювання вимагає підгонки по малюнку. Ось нескладна, але наочна задачка: у вас кімната 4x6 метрів, висота стелі 2,5 метра. Ви збираєтеся купити шпалери шириною 53 см, по 10 метрів в рулоні. Клеим обои правильно Давайте підрахуємо кількість рулонів. Для цього обчислюємо периметр кімнати: 4 + 4 + 6 + 6 = 20 метрів. Далі розділимо периметр на ширину шпалер і отримаємо число полотен, яке необхідно для обклеювання кімнати: 20: 0,53 = 37,7. Звичайно ж ми округлимо цю цифру в більшу сторону до 38. Ось ми і отримали кількість полотен, які нам знадобиться на обклеювання кімнати.
Розрахунок висоти полотна робимо з міркувань, що до висоти кімнати потрібно додати 10 см на вирівнювання (у нас це буде 2,6 м). Тепер множимо висоту на кількість полотен: 38x2,6 = 98,8 - це і є загальна довжина шпалер, необхідна для обклеювання. Залишилося тільки розділити число, що вийшло на довжину шпалер в рулоні: 98,8: 10 = 9,88. Це число знову округляємо з більшу сторону. Виходить, що на кімнату 4х6, нам необхідно 10 рулонів шпалер.

Крок 2: Підготовка стін для наклеювання шпалер.
Клеим обои правильно Перед наклеюванням шпалер необхідно підготувати стіни. Старі шпалери звичайно ж потрібно видалити. Це досить легко зробити, якщо їх попередньо розм'якшити. Паперові шпалери потрібно намочити мильним розчином з додаванням невеликої кількості шпалерного клею, так, щоб розчин затримувався на стіні. Щільні або миються шпалери краще процарапать або прорізати, тоді розчин швидше проникне до основи. Після того, як шпалери розтопляться, їх потрібно видалити металевим шпателем. Якщо не вдалося видалити все полотно повністю, то процедуру намочування слід повторити. Неподдающиеся очищенні місця можна пропрасувати праскою через мокру ганчірку, що повинно обов'язково допомогти.

Клеїти шпалери можна тільки після того як тріщини і нерівності на стінах оштукатурені або зашпакльовані. Також для усунення дефектів стін при наклеюванні тонких паперових шпалер рекомендується обклеїти стіни облицювальної папером (рулонної макулатурою). Щоб уникнути збігу швів шпалер і паперу почніть клеїти папір з половинною ширини. Завжди пам'ятайте, що підстава для обклеювання шпалер має бути рівним, сухим і чистим. Для видалення пилу використовуйте спеціальні грунтовки, слабкий розчин шпалерного клею або ПВА.

Крок 3: Сам процес клеєння шпалер

При відрізанні потрібного шматка шпалер, потрібно обов'язково робити запас, приблизно по 5 см знизу і зверху, так як шпалери можуть всохнути після висихання. Зайве можна буде обрізати після висихання або канцелярським ножем або ж бритвеними лезами.

Перша смуга шпалер виміряється по схилу, а наступні вже вирівнюються по першій.
Клй слід наносити від середини полотна шпалер до країв. Їх залишають приблизно на 10 хвилин (паперові шпалери просочуються не більше 3-х хвилин), щоб шпалери просочилися клеєм і стали м'якими. Поки шпалери просочуються, стіну грунтуем більш рідким клеєм. Грунтовка глибокого проникнення значно знижує поглинаючу здатність стін, ось чому така грунтовка не підходить для наклейки паперових шпалер.

Розгладжувати шпалери рекомендується валиком. Він видавлює зайвий клей з-під полотна, не завдаючи шкоди малюнку. Ганчірку можна використовувати тільки при наклейці паперових шпалер.

Шпалери клеяться в напрямку від світла для того, щоб не заважала тінь. При наклейці внахлест, краї шпалер добре промащуються і клеяться від вікна, тоді стики будуть не так помітні. Якщо клеяться шпалери на стелю, то полотна розташовуються у напрямку світла. Якщо шпалери використовуються під фарбування, то їх клеять встик, щоб при висиханні не було видно швів. Стики пропрасовуються гумовим валиком, щоб вони були менш помітні. Якщо потрібен відступ від стелі, то по периметру кімнати прочерчивается горизонтальна лінія і від неї клеяться шпалери.

Клеим обои правильно

Особливу складність представляє обклеювання кутів. Ніколи не клейте в кут ціле полотно. Коли шпалери висохнуть, вони майже напевно відстануть від стіни. У кут шпалери завжди клеяться внахлест, при цьому покривати один одного полотна шпалер будуть приблизно на сантиметр. Якщо полотно все ж потрапляє серединою в кут, краще розріжте його і зробіть нахлест в кутку.

Шпалери рекомендується клеїти при закритому вікні, але вінілові шпалери можна клеїти і при відкритих вікнах. Нітрохи не бояться відкритого вікна бамбукові шпалери, так як вони не реагують на намокання. При наклейці таких шпалер краще всього рясно мазати стіну клеєм. Кромки шпалер змочують водою, щоб вони стали більш м'якими. Клеїти лист краще, склавши його шарами, починаючи зверху, розгортаючи складений аркуш.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv