Saturday, March 21, 2015

ТПО мембрана

Довговічність ТПО мембран , встановлена лабораторними випробуваннями, становить понад 25 років, а на практиці такі покрівлі, укладені 10 років тому, зберегли свої фізичні кондиції повністю.

ТПО мембрана містить до 30% поліпропілену, який надає матеріалу підвищену хімічну стійкість. ПІБ-мембрани з'явилися на українському ринку пізніше за інших мембран і сьогодні представлені єдиною торговою маркою Rhepanol fk (компанія, FDT Німеччина). Продукт складається з двох шарів: верхній - полиизобутилен, нижній - підкладковий фліс з синтетичних волокон. Основний недолік ПІБ-матеріалів - вартість, яка на 30 - 50% вище в порівнянні з покрівельними мембранами з інших полімерів.

Так в 2006 році на частку ТПО мембран на українському ринку припадало всього близько 22%, відповідно - 78% ринку припадало на частку ПВХ-матеріалів. Істотний перерозподіл часток ринку в 2007 році не спостерігалося, як і в 2006 році більшу частку в поставках полімерних покрівель займали ПВХ-мембрани - 84,28%, що більше, ніж у 2006 році на 6%. У 2008 році відбулося серйозне перерозподіл часток ТПО мембран і ПВХ мембран. У 2007 році на частку ТПО мембран припадало близько 16%, в 2008 році - майже 21%, тобто, матеріали повернули втрачені в 2007 році позиції. На сьогоднішній день в операторів та експертів ринку немає підстав говорити про перерозподіл в Україні часткою мембранного ринку між основними матеріалами. Незважаючи на занадто малу частку мембран з ЕПДМ і ПІБ (у сумі, близько 1%), дані матеріали раніше фігурують в прайс-листах постачальників.

Найбільш частим аргументом проти широкого застосування ТПО мембранної покрівлі є ціна. Вартість готової полімерної покрівлі вище ніж рубероидной. Причина в тому, що сам матеріал дорожче, плюс укладання вимагає більшого кількість комплектуючих - кріплення і допоміжних аксесуарів. Однак висока вартість ТПО мембран (зазвичай удвічі вище єврорубероїду) нівелюється низкою суттєвих переваг. Майже завжди перевитрата на матеріали компенсується економією на вартості монтажу і транспортування, оскільки немає необхідності укладати в два шари (як руберойд). Квадратний метр полімерно-бітумної гідроізоляції важить близько 4,5 - 8,0 кг; полімерної мембрани - від 1,5 кг до 1,8 кг (з полотном-підстилкою - до 2,1 кг / кв. м). За один рейс вантажівка в стані відвезти лише 20 - 23 т покрівлі - близько 4 тис. «Квадратів» євроруберойду. Цього достатньо для ремонту 3 тис. - 4 тис. Кв. м, але лише 2 тис. (при укладанні в два шари) нової або капітально ремонтується покрівлі. У той же час за один рейс стандартний 78-кубовий фургон вільно відвезе партію полімерних мембран площею не менше 10 тис. Кв. м (масою 15 - 18 т). Тобто, використання мембраною покрівлі у великомасштабному будівництві або ремонті скорочує ще й логістичні витрати.

Додатковою зручністю ТПО мембран можна вважати і різну довжину (від 10 до 60 м) і ширину (від 0,9 до 15 м) полотен. Це дозволяє оптимізувати розкрій і звести до мінімуму кількість відходів, швів і кріпильних деталей.

Головна особливість ТПО мембран в тому, що монтаж мембранних покрівельних матеріалів не залежить від пори року (головне - відсутність опадів). Температура повітря нижче нуля не перешкода для проведення монтажних робіт із забезпеченням необхідної якості. Правда, мембрани з такого матеріалу, як полівінілхлорид при температурі нижче мінус 5 градусів втрачають гнучкість, так що монтаж ускладнюється, а при 10 градусах морозу не рекомендований. Однак на 80% території України температура нижче 5 градусів морозу тримається 12 - 20 днів у році, ще на 20% - не більше 40 діб (та й то не щороку). Всі інші кровельно-мембранні полімери не втрачають монтажної ергономічності і при температурах нижче мінус 10 градусів.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv