Saturday, March 14, 2015

Як вибрати проект будинку?

Хочу поділиться досвідом практика-будівельника, і трохи розповісти, як орієнтуватися в будівельних проектах приватних будинків і які з них вибрати, щоб отримати бажаний результат.

Для початку коротко про ті проекти, які пропонують на нашому ринку, а саме:

1. Ескізний проект - найдешевший (від 3000 грн до 15000 грн (а в деяких унікальних випадках до 5000 $)) з пропонованих варіантів, що включає в себе в основному велика кількість вельми вразливих картинок, на що в загальному то і «клюють" не досвідчені в будівництві люди. Корисної інформації для самого ходу будівництва такий проект не несе, що робить його фактично марним тому показати будівельникам кінцевий результат замало для зрозумілого ходу будівництва, навіть за наявності досвідченого виконроба будівництво набуває характеру «вирішення проблем по мірі надходження» через брак інформації.

2. Дизайнерський проект - в принципі все теж саме що і в попередньому випадку, тільки тут є ризик взагалі не отримати бажаного результату тому що розгулялася фантазія людей мистецтва, як показує практика, часто далека від реальних можливостей. Загалом, проект такого роду теж малопридатний для самого будівництва і може служити лише доповненням в окремих випадках.

3. Архітектурний проект - являє собою набір креслень і розрізів, які при тлумачному підході повинні відображати всю конструктивну частину об'єкта, а саме: плани поверхів, план покрівлі, плани фасадів, а також повну специфікацію використовуваних матеріалів. Але і в цьому випадку довести споруду до пуття зможе тільки досвідчений виконроб, тому проект не несе інформації про комунікації, електромережах особливості монтажу, арміровок і т.д. Вартість такого проекту порядку 120грн за м2. Як доповнення скажу, що жодна поважаюча себе будівельна кампанія не захоче підписувати будь-які договори на підставі такого проекту.


4. Робочий проект - це найбільш повний комплект документації, завдяки якому представляється можливим витримати всі норми і допуски будівництва. Проект повинен включати в себе:

    архітектурну частину
    конструктивну частину
    інженерну частину

Окремо до проекту повинна додаватися документація згідно ґрунтів на яких проводитиметься будівництво, і в цьому випадку можна бути спокійним, тому як маючи таку документацію можна вважати що півсправи зроблено. Цей проект допоможе не тільки будівельникам зробити все правильно, але вам добре вивчивши його, проконтролювати їх. Такий проект, на відміну від попередніх варіантів, дає інформацію не тільки про те, що потрібно зробити, а і в точності пояснює як це зробити. Єдиний мінус це висока вартість (близько 100 $ за м2) але досвід показує що ці витрати цілком окупаються в ході будівництва.

Вся ця інформація була взята з життєвого досвіду набутого методом проб і помилок, буду радий, якщо вона допоможе вам уникнути прийняття неправильних рішень, адже на будівництво домашнього вогнища завжди покладаються великі надії, і хочеться, щоб все вийшло якнайкраще.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv