Monday, March 23, 2015

Технологія керамоблоков

Технологія керамоблоков - це нове покоління будівельних матеріалів, яке поєднує в собі технології кінця ХХ століття, високу екологічність та тисячолітні традиції цегляного будівництва. Завдяки настільки значному поєднанню великоформатний поризований керамічний блок став в Європі найбільш популярним будматеріалом з кераміки.

Україна з технологією керамоблоков познайомила компанія Wіenerberger (Австрія), яка представила свою продукцію під маркою Porotherm в 2005 році.

Компанія КСК ТЕХНІКО одна з перших компаній на Україні, яка почала застосовувати технологію керамоблоков в малоповерховому будівництві.

См. Етапи будівництва за технологією керамоблоков

Технологія керамоблоков

Технологія керамоблоков є і самої екологічної та універсальною технологією. Несучі стіни доцільно будувати з поризованного блоку, зовнішнє облицювання - з клінкерної цегли, дах - з натуральної черепиці, а майданчика у дворі вимостити керамічної бруківкою. Саме такий будинок забезпечить мешканцеві максимальний комфорт ». Порівняння керамічних матеріалів з таким натуральним матеріалом, як дерево буде некоректним. Екологічність дерева незаперечна, проте за показниками пожежної безпеки, біологічної стійкості і довговічності деревина не конкурує ні з натуральним, ні з штучним каменем.

Формат керамічних блоків Технологія керамоблоков 380х248х238 мм (варіант: 380х250х238) став основним в технології керамоблоков, оскільки забезпечує і зручність монтажу, і оптимальний для місцевого клімату рівень теплозахисту при кладці товщиною 380 мм (що відповідає півтора цеглин). Пориста структура і, як мінімум, 50% -а пустотность забезпечують блоку питома вага майже в два рази менший, ніж у цегли зі схожим показником пустотности (41 - 50%). Пазо-гребневий профіль боковин ПКБ дозволяє обходитися без фіксуючого розчину в торцях блоку, тобто, вертикальні шви розчинів в стіні з ПКБ відсутні. Завдяки пористості, пустотілості і меншому витраті розчину на кубометр кладки, готові стіни з поризованих керамічних блоків майже в два рази легше цегельних, що дозволяє знизити навантаження на грунт і споруджувати фундамент більш легким і менш дорогим.

Технологія керамоблоков обійшла традиційний цегла не тільки по теплоізоляційним характеристикам і 2-кратної продуктивністю кладки, а й за економічними показниками. Самі блоки поки що дорожче цегли, зокрема, ПКБ формату 380х250х238 в перерахунку на умовний цегла коштує 1290 - 1980 за 1000 штук. Еквівалентну за обсягом кількість рядового (250х120х65) коштує 900 - 1100 грн. за ту ж тисячу штук. З урахуванням же витрат на розчин і на утеплення, необхідне для стін із традиційної цегли, будувати з ПБК менш затратно. Наприклад, квадратний метр стіни з блоків довжиною 440 мм обходиться на 12% дешевше, ніж з традиційної цегли товщиною 380 мм з 80-міліметровим шаром мінвати. При цьому втрати тепла через блокову стіну на 15% менше, ніж через цегляну.

Технологія керамоблоков Пазо-гребневий профіль технології керамоблоков дозволяє сочленяющаяся блоки між собою без застосування розчину, тобто в кладці відсутні додаткові мостки холоду (вертикальні шви) що також підвищує економічність готової стіни. За розрахунками, фахівців, для досягнення рівня теплозахисту рівного 380-міліметрової стіні з ПБК стіну в півтора звичайних (рядних) цегли доведеться додатково утеплювати (наприклад, мінватою) або готуватися до підвищених витрат на опалення. Більш детальний економічний розрахунок, проведений фахівцями компанії Wienerberger в останню декаду березня 2010 року, показує: питома вартість цегляної стіни в півтора цегли і 100-міліметровим шаром мінеральної вати становить 535 гривень за квадратний метр (опір теплопередачі у такої стіни складає 2,85 ват на кв. м Кельвін). Слід зазначити, вартість істотно підвищують комплектуючі, необхідні для фіксації утеплювача (кріплення, арматурна сітка, клей) плюс плата за монтаж. Стіна з 380-міліметрового ПКБ на цементно-піщаному розчині коштує 430 гривень за квадратний метр з показником опору 2,44 Вт / кв. м К; на «теплому розчині» - 469 грн. / кв. м і 2,86 Вт / кв. м К.


Наявність пазо-гребневой конструкції в торцях (особливість технології керамічних блоків) вигідно виділяє пустотілі керамічні блоки з ряду інших керамічних будматеріалів, івертікальние шви розчинів в стінах і Перестенко з ПКБ, як правило, відсутні. Але в технології термоблоків слід зазначити, що:

1. Розчин обов'язково наносять на бічну поверхню укладається в кутку блоку, яка контактує з фронтальною поверхнею блоку, покладеного перпендикулярно.

2. Розчин обов'язково кладуть між контактуючими поверхнями прирізаних блоків або між прирізати і цілим блоком.

Товщина розчинного шару стіновий кладки жорстко не регламентована, оскільки залежить від реологічних показників конкретного складу розчину, проте для пустотних блоків така має не виходити за показники 8 - 15 міліметрів. Оптимальна товщина - 12 мм.

Контроль вертикальності споруджується стіни проводять, як зазвичай, по кутах, але обов'язково після укладання кожного ряду керамічних блоків.

Щоб уникнути перекосів при зчленуванні бічних пазо-гребеневих поверхонь гребені блоків необхідно вводити зверху в пази вже укладених на розчин блоків.

Вертикальні стики (шви) стають непроникними для повітря тільки після нанесення штукатурного шару. При відсутності штукатурки або застосуванні іншого облицювання (наприклад, лицьової цегли) вертикальні шви герметизують шпаклівкою для зовнішніх робіт.

ТАБЛИЦЯ. ТИПОВОЙ РОЗРАХУНОК ПОТРЕБИ кладочні ДЛЯ ЗОВНІШНІХ СТІН ЖИТЛОВОГО БУДИНКУ

ТИП І ЖИТЛОВА ПЛОЩА ОБ'ЄКТА: Котедж (заміський будинок) , 300 кв. метрів

ПОВЕРХОВІСТЬ: 2 поверхи + підвал (цокольний поверх) + горище

Товщина стін: 38 см

КІЛЬКІСТЬ БЛОКІВ формату 380х248х238 мм: розрахункове 2798 штук, реальне 2820 штук (47 повних палет) загальною масою 47 940 кг. Для доставки даної маси стінових блоків до об'єкта оптимальну кількість транспорту - 4 автомобілі вантажопідйомністю 12 тонн і місткістю борта 12 палетт.

КІЛЬКІСТЬ РОЗЧИНУ готового 4372 літрів (4,37 куб. М), для чого необхідно 3050 кг сухої суміші кладки (наприклад, «теплою» BAUMIT Thermomortel або звичайною цементно-піщаної) або 122 стандартних мішка масою 25 кг. Фракційність інертного наповнювача в кладочном розчині повинна бути не більше 3 мм.

Кількість води залежить від складу сухої суміші, але в будь-якому випадку повинно забезпечити готовому розчину рухливість 7 - 8 см.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv