Thursday, March 12, 2015

Екологічний ремонт - актуально

Як всім відомо - більшу частину нашого життя ми проводимо в квартирі і інших приміщеннях. Хоча, за останніми даними екологічних сдужб, повітря в приміщенні приблизно в 6 - 8 разів брудніше, ніж на вулиці! Одна з причин тому є неекологічних ремонт. Давайте ж ознайомимося з ньюансами створення екологічного комплексного ремонту квартири.

Натуральні матеріали - як посилити позитивний вплив

    Паркет і паркетна дошка. Дерево вважається найбільш екологічно чистим матеріалом, але існує ще таке поняття як лакування, що взагалі-то і знижує всю корисність використання матеріалів з дерева.

    Синтетичні лаки виділяють ароматичні вуглеводні, які можуть подразнювати слизову оболонку очей, викликати захворювання шкіри, а при постійному впливі можуть призвести до порушень нервової системи. Клей, що з'єднує дошки, може виділяти толуол і ацетон, а це токсичні речовини. Тому перед покупкою лаку - уважно читайте етикетку з чого виготовлений лак. В даному випадку не слід економити - щоб не зіпсувати дорогий підлогу поганим покриттям!

    Керамічна плитка. Сама плитка виготовляється з натуральних матеріалів і зазвичай не виділяє ніяких шкідливих речовин. Але клей, за допомогою якого кріплять плитку, може містити фенол і толуол. Тому уважно вивчіть складу клею перед покупкою і не використовуйте шкідливий.
    Паперові шпалери. Тут потрібно пам'ятати, що між шпалерами і стіною повинен бути шар повітря. Цій умові повною мірою відповідають саме паперові шпалери, екообоі з бамбука, полотна, джуту і т.п. Головне, щоб вони пропускали повітря.

Штучні матеріали - підводні камені

    Ламінат. У наші дні це підлогове покриття дуже популярно, так як досить економічно. Але ось екологічним його назвати вкрай складно. Великий мінус в тому, що в його складі знаходиться шкідлива речовина формальдегід. Завжди звертайте увагу на те, для яких приміщень призначений конкретний вид ламінату (вивчіть етикетку або попросіть у продавця інструкцію).

    Лінолеум. Дешевий лінолеум, особливо новий або коли нагріється під прямими сонячними променями, виділяє цілу гаму різних органічних речовин, що входять до його складу і при цьому має непрятностей запах. Дорогий імпортний лінолеум пахне краще, але за ціною наближається до паркету, тому краще вже купити паркет. Натуральний лінолеум існує, але знайти його Крейн складно, зазвичай він використовується в медичних установах. На думку екологів - найкраще місце для синтетичного лінолеуму на лоджії і в підсобних приміщеннях. Якщо ви все-таки зупинили вибір на лінолеумі, не купуйте дешевий, особливо якщо на етикетці написано: «Тільки для виробничих приміщень». І пам'ятайте, що лінолеумний підлогу треба мити не рідше 2 - 3 разів на тиждень, щоб на ньому не накопичувався електричний заряд.
    Ковролін. За своїм хімічним складом він абсолютно не небезпечний, але і екологічним його не назвеш. Якщо Ви алергік або астматик, можуть виникнути великі проблеми, так як ковролін відмінний "пилозбірник". Ковролін добре вбирає запахи, ось чому його краще не використовувати в кімнаті, де курять. Якщож Ви все-таки вирішили постелити ковроін, то обов'язково купите миючий пилосос, він позбавить і від пилу, і від запаху.
    Вінілові шпалери. Якщо шпалери не дихають, тобто повітря не пропускають, а це може призвести до того, що між ними і стіною з'явиться цвіль. На думку екологів, вініл більше підходить для передпокою і кухні.
    Пластикові панелі. Якщо ви обшиє пластиковими панелями туалет або ванну - нічого страшного, але от біля плити, де висока температура, цей матеріал при нагріванні починає виділяти діоксини. Це стосується і пластикових вікон, в нормальних умовах вони абсолютно екологічні, але при пожежі плавляться - і тоді небезпечні.
    Фарби вважаються самим неекологічним матеріалом. Неякісні фарби можуть викликати алергію, а у важких випадках - проблеми з печінкою, нирками, нервовою системою. Екологи рекомендують купувати фарби відомих брендів, так як вони відповідають міжнародним стандартам. І краще - в мережевих магазинах, де менше шансів придбати підробку. Фарби на водній основі (водоемульсіонка) - безпечні і розчинників не містять.

Знаки екологічною бзопасності

Знаки экологичной бзопасности
Довідкова інформація

    50% оздоблювальних матеріалів, пропонованих зараз на ринках, не пройдуть елементарної екологічної експертизи і можуть вважатися не безпечними для здоров'я.
    Толуол, ксилол, ацетон (розчинники) - токсичні речовини, можуть подразнювати слизову оболонку очей, шкіру.
    Формальдегід, фенолформальдегід - канцерогенні, токсичні речовини. Виділяючись, дратують горло, бронхи, слизову оболонку очей, знижують імунітет.
    Фенол - токсичний, пари подразнюють слизові оболонки очей, дихальних органів, шкіру.
    Бензол - у великих дозах викликає нудоту і запаморочення, при тривалому впливі може стати причиною захворювань крові.
    Діоксини - понад небезпечні речовини, які здатні накопичуватися в організмі, пригнічувати імунітет і провокувати розвиток онкологічних захворювань.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини farming-sim.ru familymedcenter.kz family-doctor.by fayar.com.ua www.fcavto.ru fencing.zp.ua fbt.kz femalestyle.ru fb2bookfree.ru fiatforum.lv